Ouderling doodgeschoten in zijn tuin

16-09-2016
Joseph in de hangmat waar zijn vader in uitrustte toen hij werd beschoten
Een ouderling is afgelopen zondag vermoord door twee extremistische moslims. De 52-jarige Perfecto Padilla, een toegewijde kerkoudste uit Sultan Kudarat op de Filippijnen, werd doodgeschoten. Zijn kinderen van twaalf en tien jaar oud blijven ouderloos achter.

Perfecto rustte uit in zijn hangmat naast zijn huis toen twee moslims op motoren voorbij reden en begonnen te schieten vanaf ongeveer vijf meter afstand, aldus getuigen. Hij werd geraakt door verschillende kogels in borst, dij en andere lichaamsdelen. De aanvallers vluchtten meteen.

Een voorganger, William, die in de buurt was vanwege een bezoek aan een kerklid, hoorde het geschreeuw van de twaalfjarige dochter Naomi en schoot onmiddellijk te hulp. William leende een fietstaxi en reed met Perfecto naar het ziekenhuis, maar Perfecto overleed onderweg.

Zijn kinderen Naomi en Joseph (10) blijven achter zonder vader. Hun moeder werkt al enkele jaren in een ander land en ze zijn het contact met haar verloren.
Een medewerker van een lokale partnerorganisatie van SDOK bezocht de familie meteen toen hij het nieuws hoorde van voorganger William. De jonge Naomi riep huilend uit: “Onze vader is een goede vader. Hij deed nooit iets verkeerds. Waarom is dit met hem gebeurd?”

Vredig dorp
“Dit was altijd een vredig dorp”, zegt de lokale partner “We bezochten deze kerk altijd en er waren geen moslimburen. Nu hebben moslims een moskee gebouwd, dichtbij de kerk. Ze hebben geprobeerd om de christenen te dwingen hun kerk te verkopen. Er hebben evacuaties van christenen plaatsgevonden uit dit gebied vanwege aanvallen op naburige christelijke dorpen. Deze constant druk van moslims lijkt onderdeel te zijn van een plan om meer grond in bezit te krijgen.”

Bid voor Naomi en Joseph vanwege het verlies van hun liefhebbende vader, en bid speciaal voor hun toekomst. Hun vader had zijn kleine huis aangeboden als verblijf voor de voorganger. Hij was van plan een tijdelijke kerk te bouwen naast het huis. Hij verlangde ernaar te zien dat meer mensen Christus zouden leren kennen. Hij laat zijn kinderen een sterk getuigenis na van zijn trouw aan God. Via de lokale partner worden de kinderen financieel gesteund.

Terug naar overzicht