Mishandeld bij de kerkingang

07-08-2017
Een van de slachtoffers heeft licht hersenletsel.
“Ik wist niet dat ze op mij aan het wachten waren”, vertelt de 28-jarige voorganger Daniel Jebraj. Samen met zijn vader werd hij mishandeld door hindoe-radicalen.

Het is rond acht uur in de avond wanneer Daniel bij zijn kerkgebouw in de Indiase staat Tamil Nadu komt. Als hij de hoek omkomt, ziet hij vijf mannen bij de ingang staan. Ze drinken, roken en maken het christendom belachelijk. Daniel spreekt de mannen aan en vraagt of ze weg willen gaan. “Ik wist niet dat ze op mij aan het wachten waren”, legt de jonge voorganger uit. “Ze grepen hun wapens en vielen mij aan.”

De mannen bewerken Daniel met houten stokken, metalen staven en een mes. Het tumult alarmeert Daniëls vader, eveneens voorganger, en die komt zijn zoon direct te hulp. Ook hij wordt flink afgeranseld. Beide mannen zijn opgenomen in het ziekenhuis. Op verschillende plekken moesten ze gehecht worden. Daniëls vader heeft licht hersenletsel.

De vijf daders blijken later allemaal lid van een extremistische hindoegroepering. Slechts één van de mannen word opgepakt, samen met een 18-jarige moslim. “Het is een op zich zelf staand incident”, aldus de politiechef. “Er is geen vijandschap tussen twee groepen. Een van de verdachten behoort zelfs tot een minderheid.”  

De jonge moslim treft volgens Daniël echter geen enkele blaam. “Abdullah  (…) hoorde ons schreeuwen, kwam en probeerde ons naar het ziekenhuis te brengen. De politie heeft hem onterecht opgepakt om deze zaak niet uit te stallen als extreem geweld van hindoes ten opzichte van christenen.”

Bid om herstel voor beide voorgangers. Bid om bescherming en moed voor beide christenen.

Bron: Morningstar News
Wilt u steun geven aan gewonde christenen?
Doneren
Terug naar overzicht