‘Want uw Maker is uw Man’

27-09-2018
Kent u deze woorden uit Jesaja 54:5? Balqees woonde met haar man Kushi, hun zes dochters en twee zoons in een arm christelijk dorp in Pakistan. Ze waren een gelukkige familie en Balqees en haar man werkten hard om hun grote gezin te onderhouden.

Het gezin ging regelmatig naar de kerk. Op een zondagochtend veranderde het leven van de familie voor altijd, toen aan het eind van de dienst schoten werden gehoord buiten de kerk. Kushi haastte zich met enkele mannen naar buiten om te zien wat er aan de hand was. Op dat moment explodeerde een bom bij de ingang van de kerk. Kushi en veel andere christenen kwamen om het leven.

BalqeesBalqees


God sprak
Voor Balqees leek dit het einde van haar wereld. Haar man was alles voor haar. “De eerste nacht na de begrafenis van mijn man, bad ik en legde mijn nieuwe moeilijke situatie voor Hem neer. Ik zei tegen mijn God dat ik het niet fijn vond om een weduwe genoemd te worden en vroeg Hem: Helpt U me alstublieft om samen met mijn acht kinderen om te gaan met deze situatie. Terwijl ik midden in de nacht huilde, sprak God tot mij met de woorden van Jesaja 54:5: ‘Want uw Maker is uw Man – Heere van de legermachten is Zijn Naam.’ Na deze bevestiging heb ik mij nooit een weduwe gevoeld omdat ik al mijn problemen deel met God en Hij is Degene die voor mij werkt door Zijn kinderen heen.”

SDOK steunt weduwes en gezinnen van christenen die zijn gestorven vanwege hun geloof. Bid voor Balqees, haar gezin en anderen zoals zij. Bid in het bijzonder voor Balqees’ veertienjarige dochter die getraumatiseerd is door het plotselinge verlies van haar vader en die gezondheidsproblemen heeft. Bid dat God tot haar spreekt, net zoals Hij tot haar moeder sprak.

Balqees: “Ik ben degenen die voor mij bidden en die ons steunen in deze moeilijke tijd, heel dankbaar. God zegent jullie allemaal!”


Foto: Balqees

Terug naar overzicht