“Je bent niet langer mijn zoon, wees vervloekt”

09-02-201823 x geraaktleestijd 4 min
Stockfoto
Binnen een dag nadat hij tot geloof in Jezus gekomen was, was hij ze kwijt: zijn vrouw en zeven kinderen. Ook loopt het leven van Abdullah Munabi (37) uit Uganda gevaar. Het leidt bij hem tot slapeloze nachten. “Moslims zijn naar me op zoek om me te doden!”

Een simpele vraag leidde hem naar de God van de christenen. Zo’n twee maanden geleden vroeg hij de imam waarom er in de moskee tijdens het vrijdaggebed in het Arabisch wordt gebeden. Abdullah spreekt geen Arabisch. “De imam antwoordde dat Arabisch de taal is waarin Allah met zijn profeet Mohammed communiceerde en dat er daarom geen vragen over gesteld kunnen worden.”

Ik kon ontsnappen door de bananenvelden


Diepe vrede
Het onbevredigende antwoord stelde Abdullah niet gerust. Hij vroeg christenen naar de manier waarop hun God met hen communiceerde. “De voorganger van een kerk vertelde dat God de God is van alle mensen en dat Hij communiceert in verschillende talen.” De predikant gaf Abdullah meerdere lessen over het christendom. “Op 20 januari om 16.00 uur was ik ervan overtuigd dat de God van de christenen een God is van liefde en ik besloot om hem en Zijn Zoon Jezus te volgen. Daardoor ervoer ik een diepe vrede, iets wat ik nog nooit eerder had meegemaakt.”

Onbedwingbare vreugde
Abdullah keerde terug naar huis. Die avond was zijn hart gevuld met een onbedwingbare vreugde en hij deelde wat hij had meegemaakt met zijn vrouw Aisha Namukoli. “Ze werd woest”, vertelt hij. “Mijn vrouw schreeuwde tegen me, in het bijzijn van de kinderen: ‘Kafir, kafir, ongelovige! Je bent een grote schande voor de familie!’ Toen duwde ze me het huis uit.”

 ‘Kafir, kafir, ongelovige! Je bent een grote schande voor de familie


Die nacht lukte het Abdullah om weer in huis te komen en hij sliep in de keuken. Vroeg in de morgen stond hij op om naar de voorganger gegaan. Hij vertelde over de moeilijkheden waarin hij was beland. De voorganger bad voor hem en Abdullah ging terug naar zijn huis.

Emotionele pijn
Hij was verrast toen hij verschillende mensen bij zijn huis zag, onder wie zijn vader en leden van de moskee. Hun woede was overduidelijk, vertelt hij. Abdullah groette de aanwezigen, maar er viel een grote stilte.
“Mijn vader stond op en zei: ‘Je bent niet langer mijn zoon, wees eeuwig vervloekt.’ Hij sloeg met een wandelstok en ik bezeerde mijn hand. Ik kon ontsnappen door de bananenvelden en vluchtte naar het huis van de voorganger.”

Abdullah, vader van vier jongens en drie meisjes in de leeftijd tussen 3 en 17 jaar, is erg geschokt en gaat door een diepe emotionele pijn. “Ik heb gebed nodig”, zegt hij eenvoudig.

Bron: Morning Star News
Terug naar overzicht
Gratis boekje met bemoedigend verhaal

Gratis boekje met bemoedigend verhaal

Broeder Han zat gevangen vanwege zijn geloof. Zijn verhaal vertelt hij in het boekje 'Lessen uit de gevangenis'.

Ik wil meer weten
23 keer geraakt