Indiase voorganger (45) vermoord

09-08-2016
De Indiase voorganger Yohan Maraiah (45) is vermoord. Volgens ooggetuigen werd hij op de avond van 29 juli in zijn huis overvallen en meegenomen door een groep van 25 maoïstische rebellen. Omdat de rebellen gewapend waren, durfde niemand wat te doen. Een paar uur later werd het lichaam van Yohan teruggevonden op een kruispunt in de buurt. Zijn handen waren op zijn rug gebonden, hij was in zijn rug gestoken en zijn keel was doorgesneden.

Bij het lichaam van de vermoorde voorganger lag een brief waarin hij er onder andere van werd beschuldigd een informant voor de politie te zijn. Bevriende voorgangers weten echter dat Yohan vermoord is omdat hij actief evangeliseert. Hij stichtte drie kerken in het gebied in de deelstaat Andhra Pradesh en door zijn werk zijn veel mensen tot geloof gekomen. Met name jonge mensen zijn geïnteresseerd in het christelijk geloof, tot groot ongenoegen van de rebellen, die hun invloed zien afnemen.

Yohan en zijn broer Kannaih, die ook als evangelist werkt, werden beiden al eerder gewaarschuwd en bedreigd. Ook in de brief bij Yohans lichaam werden verscheidene van zijn familieleden en andere christenen met de dood bedreigd.

Bid om troost voor Mannamma, de weduwe van Yohan Maraiah, en de andere nabestaanden. Bid om Gods bescherming voor andere christenen die met de dood bedreigd worden. Bid dat de rebellen tot inkeer komen en Jezus Christus leren kennen.
Terug naar overzicht