Imam Aadir getuigt van Jezus in de moskee

31-08-2023
De man op de foto is niet Aadir
Aadir is nog maar 14 jaar als hij imam wordt in een moskee in Bangladesh. Hij is een begaafd spreker en steeds meer mensen komen naar zijn moskee om hem te horen spreken. Maar dat Aadir stiekem ook de kerkdienst van de kerk naast de moskee bezoekt, weet niemand.

Zekerheid


"Een van de voorgangers vroeg me een keer: 'weet je zeker dat je na je dood naar de hemel gaat? Staat er hier iets over in de koran?' Ik wist het niet en ging de koran bestuderen, maar kon geen zekerheid vinden. Vanaf dat moment begon ik de Bijbel te lezen", vertelt Aadir.

Jezus is de weg


"Ik ging steeds meer zien dat je alleen via Jezus bij God kon komen. Ik merkte een verandering bij mezelf. Mijn werk als imam ging ik met tegenzin doen en ik begon van Jezus te houden. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat ik Jezus als mijn Redder leerde kennen."

Afgewezen dopeling


Wanneer Aadir zich wil laten dopen, houden de voorgangers van de kerk hem echter tegen. Ze zijn bang om in de problemen te komen als ze de imam van de plaatselijke moskee dopen. Ook voorgangers en priesters van andere kerken wijzen Aadir de deur. Aadir weet niet wat hij moet doen en besluit imam te blijven, maar met een andere missie: 'Jezus bekendmaken'.

Een imam die christen is


Een christen die imam is, kan dat eigenlijk wel? En als hij van Jezus getuigt, wordt hij dan niet de moskee uitgezet? In podcast De Stem vertelt Aadir zelf over wat er gebeurde toen mensen van zijn moskee erachter kwamen dat hij christen geworden was. Luister je mee?

Luister via Spotify

Luister via Apple Podcasts

Of luister via je browser.
Medewerker aan het woord:
Aanrader!

Wat een mooie podcastaflevering om te luisteren! Arco en Richard nemen je ook mee in de vragen die jij misschien hebt als je dit verhaal leest.

- Marijke
Terug naar overzicht
Beluister deze podcastaflevering

Beluister deze podcastaflevering

Kan dat, christen én imam zijn tegelijk?

Naar de aflevering