Hoe gaat het met Danjuma?

25-04-2023
Danjuma was 13 toen moslimrebellen zijn dorp in Nigeria binnenvielen. Voor zijn ogen zag Danjuma drieëntwintig christenen sterven. Ook raakten 28 mensen gewond.

Iedereen was verbaasd dat Danjuma's naam niet bij de lijst met overledenen stond, gezien de gruwelijke manier waarop Danjuma die dag verwond werd. Met een manchete werd de linkerkant van zijn hoofd en arm bewerkt; met een mes werd zijn rechteroog uitgestoken en zijn testikels werden afgesneden.

Danjuma op 13-jarige leeftijdDanjuma op 13-jarige leeftijd


Ik vergeef het hun


Danjuma zal de herinneringen van deze dag niet kwijtraken. Toch raakte hij niet verbitterd. Als jonge tiener vertelde hij: "Ik vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen."

Inmiddels is het een aantal jaren later. Hoe het nu met Danjuma gaat, zie je in het filmpje.

Help jij mee?


In de afgelopen jaren droeg SDOK bij aan diverse operaties, het herstel en onderwijs voor Danjuma. Maar Danjuma is niet de enige tiener die met vervolging te maken krijgt. Samen met jou willen we naast deze moedige jongeren blijven staan. Bijvoorbeeld door medische kosten te betalen na een aanval of het bieden van een opvangplek wanneer ze zijn gevlucht. Help jij mee?

Geef voor tieners als Danjuma

Terug naar overzicht