Hoe Boko Haram Kameroen in de greep houdt

06-12-2021leestijd 3 min
Je bent 13 jaar oud en - in tegenstelling tot de gemiddelde 13-jarige - niét bezig met Instagram en TikTok. Je woont namelijk in het noorden van Kameroen, waar Boko Haram actief is. Het is midden in de nacht en je schrikt wakker van het geschreeuw van je dorpsgenoten, de geur van brandende huizen en het geluid van kogelmagazijnen die worden leeggeschoten. Bij de aanval zie je je oom sterven door de handen van Boko Haram.

Dat is het aangrijpende verhaal van Elisabeth, verteld door Jacob Martinez in de nieuwste aflevering van podcast De Stem. Het raakt mij hoe zij in haar jonge leven al zulke zware dingen moet verwerken maar haar geloof in God toch niet wankelt. Het vertelt een groter verhaal van christenvervolging in het Afrikaanse land Kameroen en in de nieuwe aflevering van de podcast wordt daar aandacht aan gegeven.


Weduwe in de Vervolgde Kerk


Boko Haram richt zich vooral op het doden van de mannen. Zo laten ze veel kwetsbare moeders en kinderen achter, in de hoop dat ze hun geloof dan laten varen. Die moeten daarna verder met hun leven en hun relatie met God. Onvoorstelbaar. Daarom is het mooi en bemoedigend dat een meisje als Elisabeth vertrouwen houdt in God.


Bid je mee?


Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van christenvervolging in de landen waar we niet zo snel aan denken, zoals Kameroen. Zodat we gericht kunnen bidden voor christenen in Kameroen. Om je daarbij te helpen geeft Jacob aan het eind van de podcast nog een belangrijk gebedspunt mee van pastor Samuel uit Noord-Kameroen.


Benieuwd naar het hele verhaal over de christenvervolging in Kameroen? Luister dan snel naar de nieuwe aflevering van podcast De Stem!

Open de podcast in Spotify

Open de podcast in iTunes

Of beluister 'm via je computer.


Deze blog is geschreven door vrijwilliger Niels Kok.
Medewerker aan het woord:
God prijzen in de ellende

Het is indrukwekkend hoe christenen uit Kameroen God aanbidden, ondanks heftige omstandigheden. Ontdek wat jij van hen kunt leren!

- Annejet
Terug naar overzicht