Doden bij aanval op kerk

22-02-2018leestijd 2 min
Broeders en zusters van een kerk in Dagestan zijn afgelopen zondag aangevallen door een man met een geweer en een mes. Hij doodde vijf vrouwen. Er vielen tenminste vier gewonden.

De kerkgangers waren net klaar met hun dienst en kwamen naar buiten toen de man toesloeg. Gemeenteleden die de aanval zagen gebeuren, konden de deuren van het kerkgebouw sluiten zodat de schutter niet binnen kon komen. De schutter, een man van 22 die uit de regio kwam, werd doodgeschoten door veiligheidstroepen. Hij zou banden hebben met extremistische organisaties. IS heeft de aanval opgeëist maar heeft daarvoor geen bewijs geleverd.

Pavel, de lokale kerkleider, vertelt. “Onze middagdienst was net ten einde en de gemeente verliet de kerk. Een bebaarde man rende richting de kerk, riep:  ‘Allahu akbar (Allah is groot)’ en begon te vuren.

Tachtig procent van de inwoners van de autonome republiek Dagestan islamitisch.  Christenen staan onder druk, vooral moslims die zich tot het christendom hebben bekeerd. Zij worden gezien als verraders, die het geloof van ‘vijand’ Rusland overnemen. Volgens de Russisch-orthodoxe patriarch Kirill is de aanval een poging om moslims en christenen tegen elkaar op te zetten.

Bron: World Watch Monitor
Stuur mij verhalen via de e-mail
Terug naar overzicht