Dit is pas geloof!

15-02-2018leestijd 5 min
Blog: Anneke, medewerker SDOK | Stockfoto
Wat als je man opeens moslim wordt? En wat als hij je verlaat en jullie kinderen meeneemt?

Toen ik het verhaal van deze moeder las, moest ik meteen denken aan deze uitspraak: "A faith that can be destroyed by suffering is not faith." Een geloof dat verwoest kan worden door lijden, is geen geloof.
Eén ding is voor mij duidelijk: het geloof van Amina is écht!

"A faith that can be destroyed by suffering is not faith."


Amina Isa (40) uit Nigeria groeide op als moslim. Ergens had ze gehoord over Jezus en ze besloot dat ze Hem wilde volgen. Daarmee was ze een buitenbeentje. Amina koos een christelijke man, om samen Jezus te volgen. Maar zes jaar geleden gebeurt het ondenkbare…

Christen of burgemeester?
Haar man, Garba, wilde hogerop. Hij verlangde naar status en wilde invloedrijk zijn. Hij kreeg de kans om burgemeester te worden. De enige voorwaarde hiervoor was dat hij moslim moest worden. Garba vergat dat hij een God diende die zelf mensen op de juiste positie kan zetten. Een weesmeisje maakt Hij koningin. Een schaapsherder koning. Van een angsthaas maakt Hij een held.

Garba sloeg de wijze raad van zijn vrouw, die hem adviseerde om zijn geloof niet op te geven voor een maatschappelijke carrière, in de wind. Hij kon de druk van moslims om hem heen niet weerstaan en bekeerde zich tot de islam.

Alleen
Amina volgt hem niet in zijn keuze. Ook haar vijf kinderen bleven trouw aan God. Dat had verschrikkelijke gevolgen, samen met drie van haar dochters wordt Amina misbruikt. “We zijn bedreigd, mishandeld en worden op allerlei manieren vernederd door mijn ex-man en moslimcollega’s.”

Wij kunnen nooit stoppen met het volgen van Jezus!


Garba nam na de scheiding drie dochters mee en verzet zich keihard tegen wat zij het liefste doen: het bijwonen van kerkdiensten, het deelnemen aan bijbelstudies en evangeliseren. Twee andere dochters worden door lokale ambtenaren gevangen gehouden, om hen te dwingen tot bekering tot  de islam.

Amina verloor haar man. Ze verloor haar kinderen. Ze verloor haar status als getrouwde vrouw. Ze verloor haar eer. Wat ze niet verloor, is haar geloof in onze machtige God. Die op alle puinhopen in ons leven iets moois kan bouwen. Amina weet dat: “Wij kunnen nooit stoppen met het volgen van Jezus en we weten dat de God die wij dienen ons nooit verlaat, zelfs niet op de moeilijkste momenten.”

Het is gemakkelijk om Garba te veroordelen. Maar, ervaar ik die druk om hogerop te komen ook niet? En volg ik ook niet vaak mijn eigen plan, in plaats van dat ik mijn leven in Gods hand leggen? Zelfs als dat averechtse gevolgen heeft? Laten we voor Garba bidden. En natuurlijk voor ook onze moedige zus Amina en haar dochters.
Wil jij een eenmalige gift geven voor christenen als Amina?
Doneren
Terug naar overzicht