Christenvervolging in vakantieland

05-12-201742 x geraakt
Honderd man politie stormde zijn bijbelschool binnen. Toen hij het lawaai in de kamers van de studenten hoorde, rende voorganger Quang naar boven. Meteen sloegen agenten de tanden uit zijn mond. Ook studenten werden mishandeld. Dit is de andere kant van vakantieland Vietnam. Christenen worden er vervolgd.

Quang is rector van een bijbelschool in Ho Chi Minh. Hij zat meerdere keren gevangen vanwege zijn geloof. De politie houdt zijn handel en wandel nauwlettend in de gaten. “Op het moment word ik elke dag achtervolgd. De politie komt geregeld langs mijn huis om me vragen te stellen en me daardoor in verwarring te brengen. Ze willen dat ik daardoor de focus op mijn werk kwijtraak.”

Botten breken
Verder wordt voorganger Quang met de dood bedreigd. Ook zijn zoon is mishandeld door agenten. Ze sloegen hem in zijn nek en op zijn rug. Ook sloegen ze met een stok in zijn gezicht. “Als je je eigen kind zo ziet, maak je je natuurlijk enorm veel zorgen. Ze slaan je tot je botten breken.”

Regelmatig denkt Quang erover te stoppen. “Maar telkens als ik er aan denk, komt God weer in mijn gedachten. Hij geeft de motivatie om toch weer verder te gaan. Steeds als ik de moed dreig te verliezen, geeft God me nieuwe kracht.”
Wil je een bijdrage aan SDOK overwegen?
Doneren
Stuur mij verhalen via de e-mail
Terug naar overzicht
42 keer geraakt