Christelijke studente gedwongen tot huwelijk met moslim

25-07-2016105 x geraakt
Pakistan – Een jonge christelijke studente is uit Lahore ontvoerd door moslims. Ze werd gedwongen zich te bekeren tot de islam en te trouwen met een van haar kidnappers. Hoewel ze kon ontsnappen, moest ze in de rechtbank bewijzen dat haar bekering en huwelijk onder dwang hadden plaatsgevonden. Bijna werd ze opnieuw ontvoerd.

De studente die een masteropleiding fysica deed – de droom van haar overleden vader - heet Sobia Nadeem. Ze is afkomstig uit Sahiwal in Pakistan. Moslims uit deze stad volgden haar in Lahore en kidnapten haar. De kidnappers passeerden meer dan een dozijn controleposten van politie en justitie en brachten haar naar Sahiwal. Daar werd ze gedwongen tot een islamitisch huwelijk met een van haar ontvoerders, Mohammad Hamza. Vervolgens namen de daders haar mee naar een andere stad waar ze werd opgesloten in een huis.

Verdriet
Na enkele dagen merkte Sobia dat de deur niet op slot was en ze vluchtte. Sobia bereikte het huis waarin ze met haar moeder en broers en zussen woonde. Haar moeder, weduwe, was bijna gestorven van verdriet vanwege het gemis. De moeder en andere familieleden besloten om de lokale politie niet te informeren over de ontvoering, gedwongen bekering en het huwelijk om hun goede naam niet op het spel te zetten. Ook vreesden ze de reacties van moslims na de gebeurtenissen.

Illegaal
Toen kidnapper Mohammad Hamza merkte dat de familie geen aangifte deed, diende hij een aanklacht in bij de rechtbank tegen twee jongere broers van Sobia. Zijn vrouw zou illegaal opgesloten zijn door christenen.  Hamza pleitte in de rechtbank dat Sobia zich had bekeerd tot de islam en met hem was getrouwd. Haar moeder en broers zouden haar hebben willen doden. Hij vroeg de rechter om zijn vrouw terug te krijgen.

Bedreiging
De rechtbank besliste dat Sobia bij haar moeder mocht blijven wonen. Op het terrein van het gerechtshof probeerden moslims die Hamza vergezelden, Sobia opnieuw te kidnappen. Deze poging kon advocaat Javed Sahotra verijdelen. Na de rechtszaak bedreigde Hamza de moeder en broers van Sobia. “Ze is nu moslim dus ze kan niet meer in een christelijk gezin in uw huis wonen. Als u me niet de voogdij over haar geeft, dan zult u de consequenties wel merken.”

Seksslavin
Sobia Nadeem kon ontsnappen naar huis, maar tal van andere Pakistaanse vrouwen zijn niet zo gelukkig. Er zijn talloze ontvoeringen en gedwongen bekeringen, vaak onder religieuze minderheden zoals christenen. Vaak worden de vrouwen gedwongen om bij hun ontvoerders te blijven of ze worden verkocht als seksslavin. Velen zien hun familie nooit meer.

Bron: persecution.org/pakistanchristianpost.com
Terug naar overzicht
105 keer geraakt