Chinese christenen levend begraven

20-04-2016232 x geraakt
In de Chinese provincie Henan zijn twee christenen bedolven onder aarde. Een van de christenen kon niet op tijd worden gered.

Op 14 april kreeg een sloopteam opdracht van de plaatselijke overheid van Zhumadian om de Beitou Church te vernielen. De voorganger van de huisgemeente, Li Jiangong, wilde dit samen met zijn vrouw voorkomen. Samen gingen ze voor een bulldozer staan die op het punt stond de kerk te slopen.

De poging om de sloop tegen te houden, maakte de bouwlieden woest. “Begraaf ze levend! Ik draag de verantwoordelijkheid!” riep iemand van het sloopteam. Daarop werden de voorganger en zijn vrouw in een put geduwd en bedolven onder aarde. Het lukte Li om zichzelf te bevrijden. Zijn vrouw Ding overleed voordat ze kon worden gered.

Een projectontwikkelaar is geïnteresseerd in de grond waarop het kerkgebouw staat. Mogelijk gaven de autoriteiten daarom opdracht voor de vernieling. Tijdens de slooppoging waren geen lokale autoriteiten aanwezig. Het duurde lang voor de politie verscheen en de aanklacht kon worden vastgelegd.
Terug naar overzicht
232 keer geraakt