Bomaanslag in Egyptische kerk

12-12-2016
Bij een bomaanslag op een kerk in Egypte zijn tenminste 25 doden gevallen en zo’n zestig mensen gewond geraakt. De bom ging af tijdens kerkdienst afgelopen zondag in de Sint-Marcuskathedraal in Caïro, de hoofdstad van Egypte.

Er wordt gevreesd dat vooral vrouwen en kinderen getroffen zijn, omdat de bom afging in het ‘vrouwengedeelte’ van de kerkzaal. Het is onbekend of de bom door een raam is gegooid of dat deze de kerk binnen is gesmokkeld.

Explosie
“Zodra de priester opriep tot gebed, hoorden we de explosie”,  vertelt Emad Shoukry die in de kerk was toen de bom afging. “De lichamen lagen overal”,  vertelt een ander gemeentelid, Qelleny Farag (80).
 “Alles was verwoest. Er waren veel slachtoffers. Het merendeel van de mensen in de kerk werd gedood of raakte gewond”, aldus een buurtbewoner.

De Egyptische veiligheidsdiensten kwamen langzaam in actie, vinden plaatselijke christenen. “Er was geen toezicht, de bewakers waren aan het ontbijten”, zegt Samia Naem. De politie arriveerde na 45 minuten, de ambulance na een half uur. Toen waren de meeste gewonden al naar het ziekenhuis gebracht door particulieren.

Andere aanslag
De aanval volgt op een bomaanslag in Caïro afgelopen vrijdag, waarbij zes officieren werden gedood bij een politiecontrolepost. De aanslag is nog niet opgeëist, maar is mogelijk het werk van een groep die gelieerd is aan de Moslimbroederschap. Christenen in Egypte waren eerder het doelwit van islamitische extremisten. Zo ging op nieuwjaarsdag 2011 een bom af in Alexandrië waarbij 21 doden vielen.  

Bid!
SDOK is geschokt door de aanslag op deze kerk. Daarom roepen we op tot gebed. Bid om troost en kracht voor de familieleden van de slachtoffers. Bid om genezing voor degenen die gewond zijn geraakt.
Terug naar overzicht