Bid mee voor christenen in Oekraïne

04-03-202253 x geraaktleestijd 3 min
Geliefde broeders en zusters in alle werelddelen,

In deze donkere tijd wenden we ons tot u, nu donkere wolken van explosies de zon boven onze hoofdstad verduisteren. (…) Met tranen in onze ogen vragen we u, in welke tijdzone u zich ook bevindt, om de hele tijd te vasten en te bidden tot God. Bid dat Hij ons beschermt tegen de hordes die het geloof en de waarheid van God willen bespotten. (…) Gebed is sterker dan de sterkste vijand.

Met liefde en hoop op God, Uw broeders en zusters uit Oekraïne

Uitspraak van Yarsolav 'Slavik' PyzhUitspraak van Yarsolav 'Slavik' PyzhDe situatie van christenen in OekraïneRusland onderdrukt religieuze mindergroepen, inclusief alle christenen die niet tot de Russisch-orthodoxe kerk behoren. De inval van Rusland zal daarom van invloed zijn op de godsdienstvrijheid in de Oekraïne.

Yarsolav 'Slavik' Pyzh, president van Ukrainian Baptist Theological Seminary in Lviv laat zich niet ontmoedigen. Hij zei: "De kerk zal ondergronds gaan. Je moet weten dat we dit in het verleden al hebben meegemaakt, ten tijde van de Sovjetunie. De kerk is niet vergeten wat het is om vervolgd te worden en ik denk dat we zullen hergroeperen, herorganiseren en blijven doen wat we altijd doen, het Evangelie prediken."


Wat kun jij doen? Bid voor onze familie in Oekraïne. Bid dat de Heilige Geest krachtig werkt in het land.


 Bid ook voor Poetin, dat zijn hart verandert. En bid voor de inwoners van Rusland, die evengoed slachtoffer zijn van deze oorlog.


Bid voor OekraïneBid voor OekraïneWil je dagelijks bidden voor vervolgde christenen wereldwijd?

Download onze gebedsapp
Of volg SDOK op social media

Terug naar overzicht
53 keer geraakt