Baby ontvoerd en vermoord

03-10-2017
GeweldiSommige dingen raken je extra en soms twijfel je wel of je alles moet delen. Het kan zo rauw op je dak vallen als je nietsvermoedend je gebedsapp of laptop opent en je leest over een kleine baby die is gedood omdat haar ouders christen zijn. Aan de andere kant: het gebeurt. En deze ouders hebben ons gebed nodig! En daarom delen we dit bericht, zodat we als een Lichaam mee kunnen lijden met deze ouders. En meebidden, in vertrouwen dat God bij hen is.

Bid voor de ouders en zusjes van baby Mohrael uit Egypte is gekidnapt en vermoord. Haar moeder, Azza Gamal (27), was alleen thuis toen er drie gemaskerde mannen en een vrouw aanklopten. De vrouw greep de baby uit haar armen. De indringers sloegen Azza en noemden haar ‘ongelovige’. Later werd het kindje gevonden met een doorgesneden keel.

Echtgenoot Nour Khalil (30) ging naar de politie, maar die viel het huis enkele dagen later binnen, sloeg de moeder en beschuldigde háár van moord op haar kind. Ze zou volgens de politie psychiatrische problemen hebben en het kind hebben vermoord omdat ze na twee dochters liever een jongen had gehad.

Onredelijk
Azza kan drie jaar krijgen voor die beschuldiging. Nour noemt dat ‘irrationeel en onredelijk. “Mijn vrouw is een zeer goede vrouw. Ze is heel gelovig en heeft een sterke relatie met God. Ze zou nooit zoiets kunnen doen als het vermoorden van haar eigen dochter”, zegt hij. “Zij en ik waren erg blij toen God ons met dit kleine meisje zegende. Mohrael was heel mooi en lief, een geweldig geschenk van God aan ons en we hielden ontzettend veel van haar. Azza stond elke nacht op om haar te verzorgen, met haar te spelen en haar te voeden. Hoe kan ze haar dan vermoorden?

Ik heb nog nooit slecht gedrag gezien van mijn vrouw, sinds we trouwden. Ze behandelt mij goed, is heel bescheiden en houdt veel van mij en onze dochters, in het bijzonder de nieuwe baby. Ik was zelf ook niet boos toen we nog een meisje kregen. Integendeel, ik houd van mijn dochters en was erg blij toen Mohrael was geboren. Jongens en meisjes zijn geschenken van God en niemand kan tegen dit cadeau bezwaar maken.”

Bid voor dit gezin, om kracht en troost.

Bron: World Watch Monitor, Foto: Baby Mohrael
Terug naar overzicht