Asia Bibi schrijft over hoop

26-07-2017520 x geraakt
“En wat heeft Mohammed voor de mensheid gedaan?” Deze woorden waren goed voor de terdoodveroordeling van Asia Bibi. De plattelandsvrouw uit Pakistan is inmiddels wereldberoemd. Tegelijk is ze ook gewoon mens, dat lees je in brieven die Asia schreef net na haar veroordeling.
 
De volgende gedeelten komen uit brieven van Asia Bibi:

Ik schrijf je
vanuit mijn gevangeniscel in Scechupura, Pakistan. Dit zijn de laatste dagen van mijn leven, misschien zelfs de laatste uren. Dat is me verteld door de rechtbank die me ter dood heeft veroordeeld. Ik ben bang. Bang voor mijn eigen leven en voor het leven van mijn kinderen en man. Vanwege mij is mijn hele familie veroordeeld.
  
Mijn naam
is Asia Noreem Bibi. Ik ben niemand, zoals ze hier zeggen. Een eenvoudige plattelandsvrouw uit Ittanwali, een klein dorpje in de provincie Punjab in het midden van Pakistan. Ik heb niemand vermoord of beroofd, maar in de ogen van het systeem van mijn land heb ik iets veel ergers gedaan. Ik heb blasfemie gepleegd.

Ik huil,
alleen, met mijn hoofd in mijn handen. Ik kan niet langer kijken naar de mensen die vol zijn van haat, die applaudisseren voor de dood van een arme plattelandsvrouw. Ik zie hen niet langer, maar ik hoor hen nog steeds, de menigte die de rechter een staande ovatie gaf terwijl ze riepen: ‘Dood haar, dood haar! Alluha Akbar!’ Op het laatst werd ik als een oude vuilniszak in het busje gesmeten. In hun ogen had ik al mijn menselijkheid verloren.”
  
Mijn lieve Ashiq,
mijn lieve kinderen. Jullie hebben te maken met een enorme beproeving. Ik weet niet wanneer ze me gaan ophangen, maar maak je geen zorgen. Mijn geliefden, ik zal mijn executie met opgeheven hoofd tegemoet gaan, zonder vrees. Want ik zal bij onze Heere zijn. Mijn lieve man, ga door met het opvoeden van onze kinderen, net zoals we het samen gedaan zouden hebben. Ashiq, mijn geliefde kinderen, ik ga jullie voor altijd verlaten, maar ik houd van jullie tot in eeuwigheid.

Asia Bibi werkte samen met tien moslimvrouwen op het land en bood de andere vrouwen water aan. Die weigerden omdat dit door een christen was aangeraakt en daardoor onrein zou zijn. De Asia zei toen: “Ik geloof in Jezus Christus, die voor de zonden van de mensheid aan het kruis stierf. Wat deed jullie profeet Mohammed om de mensheid te redden?” Asia Bibi zit sinds 2009 in de cel. Op 7 november 2010 is ze veroordeeld tot de dood door ophanging vanwege ‘blasfemie tegen de profeet Mohammed’.   Op 31 oktober 2018 werd ze vrijgesproken.
Stuur mij verhalen via de e-mail
Terug naar overzicht
520 keer geraakt