Aangevallen na begrafenis peuterdochter

12-03-201821 x geraakt
De 12-jarige Savitha
Na de begrafenis van hun tweejarige dochtertje, werd een christelijk gezin uit India aangevallen door hindoe-extremisten. De vader en de twaalfjarige dochter raakten zwaar gewond, net als vier andere christenen.

In het dorp waar het gezin woont, zijn nog twee andere christelijke families. Ze leven samen met 35 hindoefamilies. Een van de christelijke families verloor eind februari hun dochtertje van twee jaar oud. Ze bereidden de begrafenis voor, maar werden tegengewerkt door hindoes die eisten dat het meisje buiten het dorp werd begraven.

Bewusteloos
De rouwende familie legde uit dat ze het kind wilden begraven op hun eigen land, maar hindoes eisten daar geld voor. Vlak na de begrafenis kwamen dertig hindoe-extremisten naar het huis van de familie en staken het in brand. Moeder Debe Nande kon ontsnappen, maar vader Sukra Markhami en hun twaalfjarige dochter Savitha werden mishandeld en bewusteloos achtergelaten. Savitha liep een ernstige hoofdwond op, die haar leven in gevaar bracht.

Andere christenen die te hulp schoten, werden eveneens aangevallen. Vier van hen  raakten ook gewond en werden eveneens naar het ziekenhuis gebracht. De overige christenen naar een veilige plek elders gebracht.

Bron/Foto: World Watch Monitor

Terug naar overzicht
21 keer geraakt