7 bijzondere verhalen

27-02-201851 x geraakt
Elk jaar delen we tientallen verhalen van vervolgde broers en zussen met jou. We geloven namelijk dat deze verhalen jou bemoedigen en aanmoedigen in het volgende van de Heere Jezus. Sommige verhalen springen er echt uit. In 2017 waren dit de meest gelezen verhalen. Je ontdekt vanzelf waarom…


Nummer 7: Een brief van Asia BibiAsia Bibi zit sinds 2009 gevangen in PakistanAsia Bibi zit sinds 2009 gevangen in Pakistan


Asia Bibi, wie kent haar niet? De plattelandsvrouw uit Pakistan die al jaren in een dodencel zit, is inmiddels wereldberoemd. Tegelijk is ze ook (gewoon) mens. Dat lees je bijvoorbeeld in brieven die Asia vanuit de gevangenis schreef. Zo schrijft ze bijvoorbeeld:

“Mijn lieve Ashiq, mijn lieve kinderen. Jullie hebben te maken met een enorme beproeving. Ik weet niet wanneer ze me gaan ophangen, maar maak je geen zorgen, ik zal mijn executie met opgeheven hoofd tegemoet gaan, zonder vrees. Want ik zal bij onze Heere zijn.”

Bijzonder hè, haar vertrouwen in haar God en Vader?

Lees de hele brief van Asia Bibi

Nummer 6: Christen ontsnapt aan de doodVictor: “Ze bonden mijn handen vast en trokken de touwen strak aan." | Beeld: ShutterstockVictor: “Ze bonden mijn handen vast en trokken de touwen strak aan." | Beeld: Shutterstock


Wonderen zijn populair bij lezers, blijkt ook uit dit verhaal. Victor, een trouwe voorganger op de Filippijnen, ontkwam op een bijzondere manier aan de dood.
 
Victor vertelt: “Ze bonden mijn handen achter mijn rug en trokken de touwen strak aan. Tranen liepen langs mijn wangen. Terwijl ze me de jungle in leidden, dacht ik dat dit mijn laatste dag op aarde zou zijn.”

Lees hoe Victor gespaard bleef


Nummer 5: Vluchtverhaal uit Noord-KoreaToen Hae-won volwassen was, ontdekte ze pas waarom haar opa plotseling verdween | Beeld: ShutterstockToen Hae-won volwassen was, ontdekte ze pas waarom haar opa plotseling verdween | Beeld: Shutterstock


De verhalen van Noord-Koreaanse christenen zijn vaak adembenemend en verbazingwekkend. Zo is het ook met het getuigenis van Hae-won. Vanuit haar nieuwe woonplaats in Zuid-Korea vertelt zij over haar jeugd, haar vlucht en haar God.

Hae-won groeide op in een christelijk gezin, al wist ze dat toen nog niet. Pas toen ze eenmaal volwassen was, gingen haar ogen open. Toen begreep ze waarom haar grootvader met zijn ogen gesloten en benen gekruist in de woonkamer had gezeten. Ook drong tot haar door waarom haar opa plotseling verdween…

Lees het verhaal van Hae-won uit Noord-Korea


Nummer 4: Opwekking in psychiatrische kliniekVoorganger uit Kazachstan brengt zeker honderd mensen tot ChristusVoorganger uit Kazachstan brengt zeker honderd mensen tot Christus


Dit verhaal laat iets zien van Gods kracht, zelfs als de omstandigheden tegen je zijn. Voorganger Bakhytzhan Kashkumbaey, ruim in de zeventig, werd veroordeeld tot opname in een psychiatrische kliniek. Eindigen als een gedrogeerde en geesteszieke man, dat was precies zijn grootste angst…

“Dit is waarschijnlijk de laatste keer dat ik gezond van geest ben.”


“Terwijl ik in de gevangenis zat, zorgde de Heilige Geest ervoor dat ik was omringd met gebeden”, vertelt de voorganger. Door zijn getuigenis kwamen zeker honderd (!) medegevangenen tot geloof in de Heere Jezus.

Lees dit inspirerende en bemoedigende verhaal


Nummer 3: Verminkt worden door je broerThao werd verminkt door zijn eigen broer | Beeld: ShutterstockThao werd verminkt door zijn eigen broer | Beeld: Shutterstock


Uit het niets voelde Thao een scherpe pijn in zijn rug. Als hij zich omdraait, komt de machete opnieuw met kracht naar beneden, dit keer op zijn arm. Hij staat oog in oog met zijn aanvaller. De grootste schok wordt die dag niet veroorzaakt door het wapen, maar door de dader zelf. Thao staat oog in oog met zijn eigen broer.

Gelukkig overleeft Thao de aanslag. Hij besluit al direct om zijn broer te vergeven, ook wanneer hij hoort dat zijn broer op geen enkele manier spijt heeft van zijn daden: “Ik ga door met vervolgen van christenen zolang ik leef.”  Bid je mee dat Thao’s broer de liefde en vergeving van de Heere Jezus leert kennen?

Lees het verhaal van Thao

Nummer 2: Nederlands echtpaar elke dag bedreigdFaraidoun: "De kogel ging dwars door de ruit, rakelings langs mijn hoofd. Hij miste op een haar na."Faraidoun: "De kogel ging dwars door de ruit, rakelings langs mijn hoofd. Hij miste op een haar na."


Eén van de meest gelezen verhalen uit 2017 speelt zich – verbazingwekkend genoeg – af in ons eigen land. Een Koerdisch-Nederlands evangelistenechtpaar uit Rotterdam wordt dagelijks bedreigd. Faraidoun werd zelfs beschoten. Hij zegt daarover: “De kogel ging dwars door de ruit, rakelings langs mijn hoofd. Hij miste op een haar na.”

Al die bedreigingen geven een psychische druk.


Het verhaal van Faraidoun en Wesselien zorgde voor talloze reacties. Boosheid, verbazing en bemoediging. Maar ook waardering voor de eerlijkheid waarmee het echtpaar hun verhaal vertelt.

Zo zegt Wessielien bijvoorbeeld: “Al die bedreigingen geven een psychische druk. We praten er misschien nuchter over, maar de zwaarte is er altijd. Je bent mens en wilt leven. Je loopt veel blauwe plekken op en het kost tijd om die te laten genezen.”

Lees het verhaal van Faraidoun en Wesselien

Nummer 1: Bewaker laat christen vrij na droomVier christenen in het Midden-Oosten werden vrijgelaten nadat Jezus was verschenen aan de gevangenisbewaker.Vier christenen in het Midden-Oosten werden vrijgelaten nadat Jezus was verschenen aan de gevangenisbewaker.


Net iets langer dan een jaar geleden werden vier christenen in het Midden-Oosten vrijgelaten nadat een gevangenisbewaker een droom kreeg. Een verbazingwekkend verhaal, onwerkelijk en haast onmogelijk. Hoewel het land waar dit gebeurde vanwege veiligheidsredenen niet werd gedeeld, wilden we jullie deze bijzondere gebeurtenis niet onthouden.

"We dachten dat ons leven ten einde liep"


De christenen die zijn vrijgelaten waren erg bemoedigd en gaven God alle eer: “Onze Heere Jezus Christus verdient alle lof. Alle glorie en eer aan Hem van eeuwigheid tot eeuwigheid!”

Lees het nieuwsbericht

Onze bijzondere verhalen ontvangen?


Ook in 2018 delen we de verhalen van vervolgde christenen met je. Wil je deze verhalen niet missen? Een paar tips op een rijtje:

Op papier
Via ons magazine STEM delen we verhalen die online, vanwege de veiligheid van vervolgde christenen, niet kunnen delen. (Dit gratis magazine verschijnt elke twee maanden.)

Via de e-mail
Elke maand sturen we 1 inspirerend verhaal per e-mail. Klik hier om je aan te melden. Elke twee weken sturen we een e-mailnieuwsbrief met verhalen en nieuwsberichten.
Terug naar overzicht
51 keer geraakt