5 christenen die getuigen

03-05-2023
We vinden het soms lastig om uit te komen voor ons geloof en te laten zien wie Jezus is. De familieleden hieronder laten hoe zij getuigen van Gods liefde. Laat je door hen inspireren.


Afran getuigt op social media


Afran is een student uit Koerdistan (Noord-Irak)
Tijdens mijn examenjaar van de middelbare school, zocht ik vaak afleiding tussen het leren door op Facebook. Daar vond ik een pagina die in het Koer- disch over Jezus ging. Uit nieuwsgierigheid begon ik die te volgen. Uiteindelijk kreeg ik persoonlijk contact met Koerdische christenen en ontdekte ik dat Jezus de Weg, de Waarheid en het Leven is. Ik wilde graag ook anderen over Hem vertellen en sinds die dag doe ik mee met het team op de facebookpagina. Elke dag plaats ik een tekst uit de Bijbel of een lied of een f¡lmpje en daarna reageer ik op de vragen van mensen. Een paar vrienden van mij hebben ontdekt wat ik doe en bedreigden mij, Daarom werk ik nu met een geheim account. Ik kan niet stoppen met anderen vertellen over mijn God.

AfranAfranEmily (12) geeft een speech op school


Emily in Bangladesh werd op school gepest vanwege haar geloof en kreeg een kans om in een speech het Evangelie uit te leggen

“Ik denk dat vervolging soms een manier is om te groeien in je geloof. Kom op school uit voor Jezus. Je kunt erop vertrouwen dat God je de juiste woorden geeft om te spreken. Na afloop zul je ontdekken dat sommige mensen de boodschap van God toelaten in hun hart en naar je toekomen met vragen. Ga ervoor, wees niet bang.”

Lees hier Emily's verhaal.

EmilyEmilyRichard en Sabina brengen jam


SDOK-grondleggers Richard en Sabina Wurmbrand maakten contact met hun buren door hen jam te brengen.
Hoe ze dat deden, kan je in dit filmpje zien.

SabinaSabina


Filmpje bekijken


Evelien deelt de trampoline in haar tuin  


Evelien van As woont met haar man Kor in de ‘beruchte’ wijk Poelenburg in Zaandam om daar Gods liefde te laten zien.

“Hoe legden wij contact met onze buren? De trampoline in de voortuin bleek een geschikt startpunt. Toen we duidelijk maakten dat kinderen uit de buurt mochten komen springen, werd het heel druk. Tachtig procent van de mensen in de buurt woont in flatgebouwen en heeft geen tuin. In een week kwamen soms wel vijftig kinderen springen. Zij vroegen zelf om meer activiteiten. En zo kwamen we ook in contact met hun ouders.”

EvelienEvelienPhomme deelt het Evangelie op de markt


Phomme uit Nepal deelt haar eigen getuigenis tijdens op haar werk als groenteverkoopster, waardoor al dertien gezinnen tot geloof zijn gekomen.

“Christus heeft me veranderd in een moedige persoon zodat ik over Jezus kan vertellen. Voorheen was ik verlegen en stil. Als ik in een dorp kom met mijn groentekraam, dan laat ik liederen en het Evangelie horen in de lokale taal. Vaak blijven dorpelingen staan om naar mijn getuigenis te luisteren, vragen te stellen of een stuk uit Gods Woord te horen. Veel mensen haten me en kopen niks bij mij. Alleen het horen van het woord Jezus maakt mensen al boos. Maar ik ben geduldig en heb liefde voor hen. Ik ben niet bang.”

PhommePhomme
Medewerker aan het woord:
Hoe getuig jij?

Door het lezen hoe Evelien getuigt door gewoon de trampoline te delen, word ik aangespoord om zelf ook te getuigen. Hoe getuig jij?

- Marijke
Terug naar overzicht