3 redenen waarom we graag spreken

12-03-2019leestijd 4 min
Elk jaar ontmoet SDOK veel vervolgde christenen. Steeds weer worden we enthousiast van het geheim van de vervolgde kerk. Onze sprekers delen dit geheim met jongeren, kinderen en ouderen. Onze spreekbeurten krijgen gemiddeld een 8,6! In 2018 bereikten we meer dan 21.000 Nederlandse christenen via onze sprekers. Maar, waarom steken we daar zoveel tijd en energie in? We geven je drie redenen.

Reden 1: We delen de verhalen om zelf weg te vallen


De eerste reden dat we graag spreken is om zo snel mogelijk weg te vallen. We zien onszelf als een soort van makelaar. We verbinden vervolgde christenen met christenen in Nederland en daarbij is SDOK helemaal niet van belang. We willen ‘slechts’ een ontmoeting van leden van het Lichaam van Christus faciliteren.

Het mooie is: we zien dat dit werkt! Als we verhalen delen van vervolgde christenen, zien we verbondenheid. We zien eigenlijk één kerk ontstaan. En dat is heel bijzonder om te zien!

https://www.youtube.com/watch?v=-kwB6QuTpUk
  

Reden 2: We willen getuigen van Gods trouw


We vertellen verhalen van vervolgde christenen die Gods trouw ervaren, ook in hele moeilijke omstandigheden. Hij is trouw aan wat Hij belooft. God zorgt voor de kerk, Hij laat Zijn werk niet los!
Wanneer wij verhalen delen, geven we eigenlijk praktijkvoorbeelden van de bijbelse waarheid. Tot opbouw en versterking van jouw geloof.

https://www.youtube.com/watch?v=hDhL22bpeNg
  

Reden 3: We willen u en jou aansporen


Als derde willen we de kerk in Nederland aansporen om de Heere Jezus te volgen, wat dat ook betekent.  
Vervolgde broers en zussen volharden ondanks vervolging. Ze leren ons om Christus te volgen, wat er in het leven ook gebeurt. Ze helpen ons met een bijbelse en radicale kijk op wat ‘geloven’ eigenlijk betekent. Ze zijn ons als een voorbeeld. Wij, de kerk in Nederland, hebben die verhalen heel hard nodig!

https://www.youtube.com/watch?v=U4LYdXnHtU8
  

Spreker reserveren?


Wil je een van onze inspirerende sprekers uitnodigen? Reserveer dan de datum via dit formulier. (Tip: reserveer wanneer mogelijk op tijd. Is de bijeenkomst op korte termijn? Vul snel dit formulier in, dan kijken we wat er mogelijk is.)

Meer over onze sprekers

  
Terug naar overzicht