Gratis benefietconcert van de Country Trail Band

Uitnodiging!

Op zaterdagavond 22 april geeft de Country Trail Band in samenwerking met SDOK een benefietoptreden voor kinderen in Nigeria die het slachtoffer zijn van christenvervolging. De avond bestaat uit een gevarieerd programma van muziek, afgewisseld met de verhalen van Nigeriaanse christenen.

Informatie

Wat: Benefietconcert voor het werk van SDOK in Nigeria
Datum: zaterdag 22 april
Locatie: De Bron, Maasstraat 1, Hardinxveld-Giessendam
Tijd: 19:30 – 21:45 (zaal open om 19:00 uur)
Toegang: gratis (collecte voor Nigeria)
Aanmelden: niet nodig

Download poster

Vraag poster(s) aan

Muziek: Country Trail Band

De Country Trail Band treedt al meer dan dertig jaar op in Nederland en Vlaanderen. De band brengt een divers repertoire aan Engelstalige countrysongs en eigen Nederlandstalige songs en bestaande liederen in countrystijl en heeft inmiddels twintig albums op zijn naam staan.

Van de opbrengst van de cd’s gaat altijd een deel naar goede doelen. Op dit moment is dat SDOK. “We wilden graag iets doen voor vervolgde christenen”, zegt Wim Pols. “De hulp aan kinderen in Nigeria die het slachtoffer zijn geworden van vervolging, past heel goed bij ons.”

Lees meer over de Country Trail Band

Spreker: Habila Adamu

Tijdens het concert hoopt de Nigeriaanse christen Habila zijn verhaal vertellen. Hij werd door Boko Haram door zijn hoofd geschoten toen hij weigerde zijn geloof af te zweren en moslim te worden.

Bekijk een video met Habila's getuigenis

Opbrengst: Nigeria

De opbrengst van het benefietconcert is bestemd voor Nigeriaanse kinderen die het slachtoffer zijn geworden van christenvervolging.

Door geweld van extremistische groeperingen zijn de afgelopen jaren duizenden christenen vermoord en tienduizenden gewond geraakt. SDOK helpt de slachtoffers van vervolging, waaronder veel kinderen die gewond zijn geraakt of wees zijn geworden.

De Country Trail Band steunt goede doelen van een deel van de opbrengst van cd's. Op dit moment is dat SDOK. “We wilden graag iets doen voor vervolgde christenen”, zegt Wim Pols. “De hulp aan kinderen in Nigeria die het slachtoffer zijn geworden van vervolging, past heel goed bij ons.”

Thema: 'Hij is erbij'

Het thema van het benefietconcert is ‘Hij is erbij’, naar het gelijknamige lied van de Country Trail Band. Wim Pols legt namens de band uit: “Het lied vertelt dat God bij ons wil zijn op alle momenten van ons leven. Niet alleen als het goed met ons gaat, maar juist ook als we door diepe dalen gaan. Zo is God ook bij christenen die verdrukkingen moeten verduren vanwege hun geloof."

Beluister het themalied