Het verhaal van Asia Bibi

Christen uit Pakistan nog steeds in dodencel

Asia Bibi uit Pakistan werd in 2009 opgepakt, beschuldigd van blasfemie en ter dood veroordeeld. Sindsdien zit ze in een dodencel.

Waarom zit Asia Bibi gevangen?

Asia Bibi werkte samen met tien moslimvrouwen op het land en bood de andere vrouwen water aan. Die weigerden omdat dit door een christen was aangeraakt en daardoor onrein zou zijn. Asia zei toen: “Ik geloof in Jezus Christus, die voor de zonden van de mensheid aan het kruis stierf. Wat deed jullie profeet Mohammed om de mensheid te redden?”

Asia Bibi zit sinds 2009 in de cel. Op 7 november 2010 is ze veroordeeld tot de dood door ophanging vanwege ‘blasfemie tegen de profeet Mohammed’.

Hoe is het nu met Asia Bibi?

Op 7 november 2010 is Asia Bibi veroordeeld tot de dood door ophanging vanwege ‘blasfemie tegen de profeet Mohammed’. Asia is in hoger beroep gegaan tegen het vonnis. Dit beroept loopt nog.

De rechtszaak is tot nu toe elke keer uitgesteld omdat rechters zich terugtrekken. Iedereen die namelijk betrokken is bij de zaak van Asia Bibi riskeert zijn of haar leven. Twee politici die zich uitspraken tegen haar straf, werden vermoord. Als de rechters de doodstraf niet handhaven, lopen zij zelf gevaar vermoord te worden door moslimextremisten. Het gezin van Asia Bibi zit nog ondergedoken en moest vanwege de dreiging al meer dan vijftien keer verhuizen.

Meer weten? Bekijk een documentaire over Asia Bibi (Engels gesproken).

Wat kunt u voor Asia Bibi doen?

Stuur een kaart naar Asia Bibi
U kunt Asia bemoedigen door een kaart naar haar te sturen.  

Geef een gift voor vervolgde christenen
SDOK steunt gevangenen en hun gezinnen met praktische hulp. We geven bijvoorbeeld medicijnen en kleding en maken het mogelijk dat familieleden op bezoek kunnen gaan bij de gevangene.  U kunt dit werk steunen door een gift over te maken voor ons projectdoel 'Steun direct getroffenen'.  Doneer voor vervolgde christenen

Brieven uit de gevangenis

In een van de brieven die Asia Bibi vanuit de gevangenis stuurde, schrijft ze aan haar man en kinderen:

“Mijn lieve Ashiq, mijn lieve kinderen. Jullie hebben te maken met een enorme beproeving. Ik weet niet wanneer ze me gaan ophangen, maar maak je geen zorgen. Mijn geliefden, ik zal mijn executie met opgeheven hoofd tegemoet gaan, zonder vrees. Want ik zal bij onze Heere zijn."

Lees meer uit Asia’s brieven