Vijf indrukwekkende Saulus-PaulusverhalenGods genade is zo groot dat Hij vervolgers van Zijn kinderen Zijn liefde toont. Vijf indrukwekkende verhalen om te gebruiken als voorbeeld.

Abu Bakr haatte christenen en verspreidt nu het Evangelie

Hij had een bloedhekel aan christenen. “Normaal gesproken zou ik nooit met een christen in gesprek gaan en hen in elkaar slaan,” vertelt Abu Bakr. Momenteel wordt hij op een Nigeriaanse Bijbelschool opgeleid om als zendeling of pastor het Evangelie te delen in het islamitische noorden. Hoe kwam Abu Bakr tot het besluit om christen te worden? En wat drijft hem?

Lees Abu's verhaal

Radicale moslim overtuigd door liefde van Jezus

Walid haat zijn christelijke collega zo erg dat hij plannen maakt om hem te doden. Maar een liefdevolle daad van de collega weerhield hem.Nadat Walid enkele dagen moet toehoren hoe zijn collega Haytham dagenlang christelijke liederen zingt tijdens hun schilderswerk in een huis in Caïro, is Walid er klaar mee. Zijn ultraconservatieve moslimvade heeft hem al jong geleerd dat hij alle christenen moet haten. Als het zingen niet stopt, moet Walid Haytham het zwijgen opleggen.

Lees Walids verhaal

Abdul vermoordde tientallen christenen: "In een droom zag ik het kruis van Jezus"

"In een droom zag ik het kruis van Jezus"Tientallen christenen heeft hij als terrorist de dood ingejaagd. “Met mijn mes heb ik ook zwangere christenvrouwen en kinderen gedood. ‘Wie de profeet Mohammed ontkent, moet worden gedood', leerden wij.” Zijn naam is Abdul-Mutallif (50).

Lees Abduls verhaal

Saulus-verhaal in Marokko

Als Mustafa hoort dat zijn jongere broer christen is geworden, is hij boos, nee woedend. Hij besluit om daar iets aan te doen… Maar net als in het bekende Paulusverhaal is er ook nu sprake van een onverwachte wending.

Lees Mustafa's verhaal

Boek 'Voorbij de jihad'; Esther wilde 'ongelovigen' doden

Esther (voorheen Zakhira) Ahmad groeit op in een radicaliserend gezin in Pakistan. Verschillende familieleden sterven als jihadist en ook Esther meldt zich vrijwillig voor de Jihad om ongelovigen te doden. Maar kort voor ze naar het trainingskamp vertrekt, slaat de twijfel toe en ze vraagt uitstel. In deze tijd komt ze in aanraking met een christen en begint ze in de Bijbel te lezen. Esther komt in het geheim tot geloof in Jezus Christus. Als dat openbaar komt, ziet ze de dood in de ogen.

Bestel Esthers boek