Yeshua (10 jaar)

Yeshua gaat de laatste tijd weer huilend naar school want hij wordt gepest, buitengesloten en bedreigd omdat hij christen is.

Veel christelijke kinderen in Turkije hebben het moeilijk, omdat ze in de minderheid zijn. Bemoedig deze kinderen met een mooie kaart.

Koranles


De problemen beginnen vaak als de kinderen in de bovenbouw koranlessen krijgen.  
Yeshua vertelt: “Omdat ik christen ben, hoefde ik niet mee te doen met de les. Maar de school waar ik naartoe ga, is maar klein. Er was geen ruimte in een ander lokaal voor mij, dus ik bleef tijdens de godsdienstles stilletjes in de klas zitten om anderen niet tot last te zijn. Maar juist tijdens die lessen, is het geplaag begonnen. En het erge was dat ook de meester meedeed!

"Vieze mensen"


De meester zei dat christenen de verkeerde goden aanbidden en dat ik naar de hel zou gaan. Ik wilde iets over mijn geloof uitleggen, maar de meester werd boos en noemde christenen ‘vieze mensen’. De kinderen uit mijn klas lachten me uit en pestten me op het schoolplein. Ze probeerden me ook te slaan. Thuis moest ik vaak huilen en ik vertelde mijn moeder wat er gebeurde op school. Mijn moeder werd ook verdrietig en huilde met me mee. We gingen samen bidden.”

Christelijke kinderen in Turkije worden vaak gepest op school.Christelijke kinderen in Turkije worden vaak gepest op school.


Bedreigd door klasgenootje


De moeder van Yeshua is ook op school geweest om te vertellen over het christelijk geloof. Eerst stopte het pesten toen maar nu is het weer begonnen. Vorige maand is Yeshua door een klasgenootje bedreigd met een schaar. Elke dag gaat Yeshua huilend naar school.

Christelijke kinderkampen


SDOK draagt bij aan kinderkampen die elke zomer voor christelijke kinderen in Turkije worden georganiseerd. Daar zien ze dat er nog veel meer christelijke kinderen in Turkije zijn. Samen krijgen ze Bijbels onderwijs, maken ze plezier en kunnen ze groeien in geloof.

SDOK ondersteunt christelijke kinderkampen in Turkije.SDOK ondersteunt christelijke kinderkampen in Turkije.


Stuur een kaart


Stuurt u een kaart naar een kind zoals Yeshua in Turkije?

Kaart schrijven
• Kies een mooie kaart uit, bijvoorbeeld een met Bijbelse symbolen. Je kunt ook zelf een kaart maken. Stuur geen dierenkaarten, die kunnen als beledigend worden opgevat.
• Bemoedig christelijke Turkse kinderen met een mooie wens, een gebed en/of een bijbeltekst. Gebruik een algemene aanhef. Schrijf de kaart in het Engels. Kijk hier voor inspiratie.
•  Schrijf eventueel je naam op de kaart. Vermeld nooit  je adres of e-mailadres.  
• Vermeld ook nooit de naam van SDOK of een andere organisatie.  

Kaart versturen
Doe uw kaart in een envelop en stuur die naar ons kantoor. Wij zorgen ervoor dat de post bij Yeshua en zijn vrienden terechtkomt.  Vermeld op de envelop ‘Bemoedigingsactie’.
• We vragen u niet meer dan één kaart per persoon voor deze bemoedigingsactie te schrijven. Zo ontvangt elk kind een unieke kaart van een unieke afzender.

Adres SDOK
Postbus 705
4200 AS Gorinchem
Terug naar overzicht