Pastor Abdolreza (Matthias) Haghnejad

Abdolreza (Matthias) Haghnejad, een voormalig moslim, is op 10 februari gearresteerd toen de Iraanse Revolutionaire Garde binnenviel bij de huiskerk die pastor Matthias leidde.

Agenten namen Bijbels en mobiele telefoons in beslag. Ook andere huiskerkleden werden opgepakt in januari en februari van 2019. Het gaat om Khalil Dehkanpour, Hossein (Elisha) Kadivar, Kamal Naamanian, Mohammed Vafada, Shahrooz Eslamdous, Babak Hosseinzadeh, Mehdi Khatibi en Behnam Akhlaghi
Een maand later werden zeven van de negen mannen op borgtocht vrijgelaten, terwijl pastor Matthias en Shahrooz gevangen bleven zitten.

De voorganger is samen met de anderen beschuldigd van ‘handelen tegen de staatsveiligheid’ en ‘het promoten van zionisme’. Hij zit gevangen in de beruchte Even Prison.
Matthias en andere bekeerlingen verloren hun hoger beroep. Zij en hun advocaten mochten niet aanwezig zijn bij de zitting.

De huiskerk is onderdeel van de Church of Iran, waarvan de voorganger, Yousef Nadarkhani een tien jaar durende straf uitzit. De gevangen gezette mannen leidden de kerk tijdens zijn afwezigheid.

Bekijk eerst de schrijfinstructies

Adres:
Abdolreza Haghnejad
Evin Prison
Saadat Abad
Tehran
Islamic Republic of Iran

Terug naar overzicht