Mussie Ezaz

Mussie Ezaz uit Eritrea wordt door medechristenen beschreven als een vriendelijke, gulle en begaafde leider. Hij zit al sinds 2007 gevangen vanwege zijn werk als jeugdpastor bij de kerk Kale Hiwot (Woord van Leven). Ook werkte hij veertien jaar als evangelist. Lange tijd was zijn verblijfplaats onbekend.

Na zijn arrestatie werd Mussie naar een kleine dorpsgevangenis gebracht met jonge soldaten als personeel. Hij wist te ontsnappen en probeerde het land te ontvluchten met hulp van medechristenen. Hij belde zijn familie om afscheid te nemen en ging op weg naar de grens. Toen hij de grensstad Adi Kaih bereikte, zo’n honderd kilometer verderop, belde hij zijn familie om hen te laten weten dat hij het gehaald had. Kort daarna haalden de autoriteiten hem in en werd hij opnieuw gearresteerd.  

Zijn familie had lange tijd lange tijd geen idee waar Mussie  was en had ook geen informatie over zijn gezondheid. Eritrese christenen vreesden dat hij was vermoord of alleen was achtergelaten in een afgelegen gevangenis ergens in de woestijn.

Volgens recente berichten bevindt Mussie zich in de maximaal beveiligde recherche-eenheid (Wenjel Mermera) in de hoofdstad Asmara. Veel andere voorgangers en kerkleiders zitten en zaten daar gevangen, sommigen al meer dan tien jaar. Net als andere christenen die in Eritrea gevangen zitten, is Mussie nooit berecht of aangeklaagd. Zijn familie heeft geen idee of hij ooit zal worden vrijgelaten.

Mussie is getrouwd en heeft drie kinderen.


Lees de schrijftips

Adres:
Mussie Ezaz
Wenjel Mermera
Asmara, Eritrea

De gevangenis heeft geen straatnaam en huisnummer, dus die hoeft er niet bij te staan.

Denk bij het versturen van je kaart of brief aan de juiste frankering met een internationale postzegel.

Bid je mee?
  • Bid mee voor Mussie en zijn gezin: om kracht, troost en om vrijlating.
  • Bid voor de christenen in Eritrea die lijden onder vervolging.
  • Bid dat de overheid zal buigen voor God.
Terug naar overzicht