Mina Khajavi

De rechter erkende dat Mina Khajavi aan liefdadigheid deed, maar toch veroordeelde hij haar. Hij gebruikte harde en sarcastische taal om haar te vernederen en haar geloof belachelijk te maken. Toen haar advocaat hiertegen bezwaar maakte, zei de rechter dat hij “slechts een grapje maakte”. Mina kreeg zes jaar cel.

Mina uit Iran was moslim maar kwam tot geloof in Jezus als haar Redder. Ze leidde een huiskerk en deelde onder meer voedselpakketten uit tijdens de covidperiode. Dat kwam haar duur te staan. Ze zou “handelen met de intentie om de nationale veiligheid te verstoren”. De rechter rekende het Mina ook aan dat ze “haar man en zoon had bekeerd”. Zij en een aantal andere christenen werden in 2022 veroordeeld. Mina ging in beroep maar dat werd afgewezen. Ze zit nu een jaar gevangenen.

Bemoedig je Mina met een kaart?
En bid je mee voor haar, haar man en zoon? Bid ook dat Mina haar medegevangenen en bewakers het Evangelie kan vertellen Bid dat Iraanse christenen moedig het Evangelie blijven verspreiden en dat de kerk blijft groeien.


Lees eerst de schrijftips

Mina's adres :

Mina Khajavi
Evin Prison
Saadat Abad
Tehran
Islamic Republic of Iran

Denk bij het versturen van je kaart of brief aan de juiste frankering met een internationale postzegel.
Terug naar overzicht