Mahrokh Roksare Kanbari

Net voor Kerst 2018 vielen drie Iraanse agenten van de veiligheidsdienst het huis van Mahrokh Roksare Kanbari (65) binnen. De agenten namen mobiele telefoons, Bijbels en christelijke lectuur in beslag. Mahrokh werd meegenomen en onderging tien dagen lang intensieve verhoren, van ’s ochtends vroeg tot ’s ochtends laat.

Na het betalen van een borgsom van zo'n 2300 euro werd zij voorwaardelijk vrijgelaten. In januari vorig jaar werd Mahrokh voorgeleid aan de aanklager, vanwege de beschuldiging van ‘handelen tegen de staatsveiligheid’. Toen werd Mahrokh onder dwang naar een religieuze leider gebracht om ‘instructies te krijgen’ over hoe ze terug moest keren naar de islam.

In juli 2019 vond het proces plaats. Volgens vrienden die erbij waren, was de rechter grof en probeerde hij Mahrokh te vernederen. Hij veroordeelde haar tot een jaar gevangenisstraf vanwege ‘propaganda tegen het systeem’. De Iraanse werd in oktober 2019 opgeroepen om haar straf uit te zitten.

Stuur je een kaart?
Bemoedig Mahrokh met een kaart. Je kunt de kaart rechtstreeks naar haar sturen, haar adres zie je hieronder. Op onze website lees je onze schrijftips en Engelse voorbeeldzinnen.

Adresgegevens
Mahrokh Roksare Kanbari
Alborz Province Prison Office
Alvand Building
Daneshgah Boulevard
Karaj
Islamic Republic of Iran

Het adres hierboven kun je op de envelop schrijven en deze voorzien van een postzegel 'Internationaal Waarde 1'. Als de kaart zwaarder is dan 20 gram heb je twee postzegels nodig.
Terug naar overzicht