Lorenzo Rosales Fajardo

De Cubaanse Lorenzo Rosales Fajardo, die voorganger is van de Monte de Sion Independent Church werd samen met zijn zoon David opgepakt tijdens hun deelname aan een vreedzaam protest in de stad Palma Soriano in Cuba in 2021.

De deelnemers van het protest wilden een einde aan het communistische dictatorschap van de president en betere leefomstandigheden. Verschillende kerken deden mee en behalve Lorenzo werden ook andere voorgangers opgepakt.  

Mishandeling


Lorenzo en zijn zoon David werden gescheiden gevangen gezet. David kwam dezelfde maand nog vrij, maar Lorenzo werd naar een gevangenis in Santiago gebracht. Tijdens het transport hiernaartoe werd Lorenzo mishandeld en zo hard geslagen dat hij een tand kwijtraakte. Ook plasten de bewakers over hem heen.

Veroordeeld voor openbare wanorde


Lorenzo werd veroordeeld voor 'gebrek aan respect, openbare wanorde, opruiing en mishandeling'. De eerste maanden van zijn detentie mocht hij niet met de buitenwereld communiceren en ook zijn familie had geen contact met hem. In augustus mocht zijn vrouw Maridilegnis Carballo eindelijk drie minuten met hem bellen. Twee dagen erna werd hij overgebracht naar een andere gevangenis buiten Santiago.

Zeven jaar gevangenisstraf


Voorganger Lorenzo kreeg acht jaar gevangenschap opgelegd, wat in mei 2022 verminderd werd tot zeven jaar. Hij ging in beroep tegen zijn straf, maar zijn beroep werd afgewezen. De overheid dreigde ook Lorenzo's vrouw, Maridilegnis Carballo, te straffen wanneer zij zich publiekelijk blijft uitspreken over de zaak van haar man.

Bemoedig Lorenzo met een kaart


Stuur jij een kaart naar Lorenzo? Deel een gebed of een bijbeltekst en bekijk onze Spaanse voorbeeldzinnen.
Bekijk ook onze schrijftips om te zien wat je wel en niet kunt schrijven.

Spaans voorbeeldzinnen

Schrijftips

Adres:
Lorenzo Rosales Fajardo
La Caoba Prison
A1, Cuba
Municipality Palma Soriano
Province of Santiago de Cuba
Cuba

Gebedspunten


  • Bid dat Lorenzo Gods trouw ervaart in de gevangenis.
  • Bid om mogelijkheden het Evangelie te delen met anderen in de gevangenis.
  • Bid voor Lorenzo's vrouw en zoon.
  • Bid ook voor dat de regering God zal leren kennen.
Terug naar overzicht