Kiflu Gebremeskel

Dr. Kiflu Gebremeskel zit al gevangen sinds 2004. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen. Zij hebben hem nog nooit kunnen bezoeken in de gevangenis.

Kiflu Gebremeskel was een leider van de Full Gospel Church in Eritrea, en oprichter en senior-voorganger van de Southwest Full Gospel Church. Kiflu haalde zijn doctorstitel wiskunde aan de Universiteit van Chicago. Tot 1999 was hij wiskundedocent en departement- en faculteitshoofd van de Universiteit van Asmara.

Op 23 mei 2004 werd deze broeder in zijn woning in Asmara Gejeret gearresteerd. Naar schatting zitten zo’n tweeduizend Eritrese christenen gevangen op politiebureaus, in militaire kampen en gevangenissen in heel Eritrea, onder wie achtentwintig voorgangers van wie Kiflu er een is.

Zware druk


Gevangenen worden regelmatig mishandeld en staan onder zware psychologische druk om hen te bewegen hun geloof af te zweren. Politie- en militaire autoriteiten blijven van gevangenen eisen dat ze terugkeren naar een van de drie ‘officiële’, door de overheid geaccepteerde denominaties. Maar zelfs de wettelijk erkende kerkgemeenschappen – de orthodoxe, katholieke en lutheraanse kerken – staan onder druk van de overheid. Ze hebben te maken met bedreiging en arrestaties. Eritrea staat op de zesde plaats van de Ranglijst Christenvervolging.

De vrouw en kinderen van Kiflu hebben hem nog niet eenmaal kunnen bezoeken. In 2012 werd Gebremeskel door een van zijn gemeenteleden in een ziekenhuis gezien. Hij zag er slecht uit en had veel gewicht verloren.


Wilt u een kaart sturen? Klik op de knop hieronder voor instructies en tips!

Schrijfinstructies


Het adres is:
Dr. Kiflu Gebremeskel
Wenjel Mermera
Asmara
ERITREA

(Let op: stuur je kaart rechtstreeks naar dit adres en niet naar SDOK.)

Terug naar overzicht