Behnam Akhlaghi

Behnam Akhlaghi uit Iran zit sinds februari 2019 gevangen. Toen twee van zijn christelijke collega’s werden gearresteerd, moest Behnam zich melden bij de Revolutionaire Garde. Ook andere christenen werden gearresteerd.

Behnam is, samen met vier andere christenen, beschuldigd van ‘handelen tegen de staatsveiligheid’ en ‘het promoten van het zionisme’. Rechter Mohammed Moghiseh, die als bijnaam ‘rechter van de dood’ draagt, wees de advocaat van Behnam en de vier andere beklaagden af en wees zelf een advocaat aan. Deze werd op hun beurt door de christenen afgewezen. Boos liet de rechter de christenen terugbrengen naar de beruchte Evin-gevangenis.

Behnam en de anderen verloren hun hoger beroep tegen de opgelegde vijf jaar gevangenisstraf. Dit terwijl zij en hun advocaten niet aanwezig waren bij de rechtszitting daarover op 25 februari 2020.

Alle gevangen christenen, in totaal negen, zijn lid van dezelfde kerk, de Kerk van Iran. Hun voorganger Yousef Nadarkhani zit een celstraf uit van tien jaar en de mannen die nu veroordeeld zijn, hielpen bij het leiden van de kerk gedurende Yousefs afwezigheid. Bid voor Behnam, zijn medegevangenen en ook voor de kerk: dat niemand zich laat afschrikken om de kerk met Gods hulp te leiden.

Lees eerst de schrijftips

Adres:
Behnam Akhlaghi
Evin Prison
Saadat Abad
Tehran
Islamic Republic of Iran

Belangrijk: lees eerst de schriftips
Terug naar overzicht