Bakhrom Kholmatov

Bakhrom Kholmatov uit Tajikistan wordt beschuldigd van het laten zingen van liederen die aanzetten tot extremisme en het uitdelen van christelijke boeken. Eén van de liederen waar de geheime politie over viel, was een lied over Efeze 6. Hierin staat ‘dat wij de strijd niet tegen vlees en bloed hebben, maar tegen de overheden’. Dit zet aan tot extremisme en roept mensen op om de regering omver te werpen’, aldus de aanklacht.  

Ook zijn oproep aan mensen om hun vertrouwen op Jezus te stellen, is een aanklacht. Bakhrom werd hiervoor veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.

De familie van Bakhrom heeft gevraagd om twee dingen te doen: te bidden voor de voorganger, zijn familie en gemeente. En om te blijven zingen voor God, anderen te dienen en uw geloof te delen, zelfs als het u in problemen brengt!

UPDATE
Volgens World Watch Monitor is Bakhrom op 18 december vrijgelaten.
Dat is vier maanden eerder dan verwacht. Bakhrom zegt: “Ik zou graag mijn enorme dankbaarheid willen uiten aan alle mensen die mij ondersteunden en voor mij, mijn gezin en mijn kerk hebben gebeden. De hele periode van drie jaar heb ik jullie gebeden ervaren. Ze hielpen me om stand te houden, ze hielpen mijn dierbare vrouw en kinderen, ze hielpen de leden van de kerk die nu zonder voorganger was. Alle eer aan God!”

Bakhrom is nu herenigd met zijn vrouw Gulya en hun drie kinderen.
Terug naar overzicht