Xiao uit China roept op tot gebed

09-09-2020
Qin Defu en zijn vrouw Xiao Hongliu
Early-Rain-kerkleider Qin Defu, de man van Xiao Hongliu, werd in 2019 veroordeeld tot vier jaar celstraf. Zijn vrouw schreef in juni een indringende brief, waarin ze oproept tot gebed:

Geliefde broers en zussen,

Mijn naam is Xiao Hongliu, ik ben de vrouw van Qin Defu. Ik smeek u om voorbede te doen voor mijn familie en mij.

Defu zit al meer dan zes maanden in de gevangenis. Ik kreeg aan het begin nog telefoontjes van hem. We konden maar twee of drie minuten spreken, maar zolang ik zijn stem hoorde, wist ik dat hij veilig en in leven was. Hoewel ik hem niet persoonlijk kon zien, wist ik dat hij leefde op een plek waar God hem zag.

"Zolang ik zijn stem hoorde, wist ik dat hij veilig en in leven was."

Maar sinds eind maart heb ik geen telefoontjes meer ontvangen. Ik heb al meer dan zeventig dagen lang het contact verloren en dat maakt mijn hart onrustig. Mijn verstand zegt dat ik moet geloven dat hij leeft en dat God met hem is. Maar dat ik niets van hem hoor, is vreselijk zwaar. Het doet me zoveel pijn dat ik elke dag lijd.

Voorganger Qin DefuVoorganger Qin Defu


Normaal gesproken was mijn man actief met het leiden van de gemeente. Hij was daar van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat mee bezig, maar ik steunde hem daarin. Dat ik nu niets van hem hoor, is voor mij een kwelling. Elke dag verlang ik naar een telefoontje, al is het maar voor de duur van drie minuten. Maar mijn hoop is ijdel geworden.

"Elke dag verlang ik naar een telefoontje, al is het maar voor de duur van drie minuten."


Trouwe God, laat me alstublieft achter u aanlopen en de zoom van uw mantel aanraken, want ik ben niet beter af dan de vrouw die twaalf jaar lang aan een bloedprobleem leed. Ik ken mijn zwakte, dus ik smeek mijn broers en zussen om voor mij en Qin te bidden.

God, alstublieft, geef uit liefde Uw genade. We zijn zo teneergeslagen dat we het niet kunnen dragen.

Qin's vrouw
Terug naar overzicht
Bid dagelijks voor christenen als Xiao

Bid dagelijks voor christenen als Xiao

Download de gebedsapp 'Bid voor ons' en ontvang elke dag een concreet gebedspunt.

Ontdek onze gebedsapp