WONDER: christen ontsnapt aan de dood

20-09-2017161 x geraakt
“Ze bonden mijn handen vast en trokken de touwen strak aan."
“Ze bonden mijn handen achter mijn rug en trokken de touwen strak aan. Tranen liepen langs mijn wangen. Terwijl ze me de jungle in leidden, dacht ik dat dit mijn laatste dag op aarde zou zijn.”
 
Victor is een tengere man met een groot hart voor de verlorenen. Sinds 1984 dient hij de Heere trouw als predikant, op het Filipijnse eiland Mindanao. Hier zijn veel kerken aangevallen door moslimextremisten. Ook de kerk van Victor is aangevallen en verwoest, maar dit heeft de voorganger niet afgeschrikt om te blijven op de plek waar God hem heeft geplaatst. Moedig herbouwde hij zijn kerk, hoewel moslims hem bedreigden. “Je mag niet meer in deze kerk voorgaan”, zeiden ze. “Anders zullen we je vermoorden!” Maar voorganger Victor gehoorzaamt liever God dan mensen, ondanks de dreigementen.

Sommige moslims stonden voor me en treiterden me door de loop van hun geweer in mijn mond te duwen.


Geweer
Op een dag was Victor in de kerk. Zo’n honderd moslims kwamen en omsingelden de kerk. Ze riepen Victor naar buiten. Toen hij verscheen, lieten ze weten dat hij de moslimwet had geschonden. Hij was namelijk, ondanks de waarschuwingen, doorgegaan met preken in de kerk.

“Ze bonden mijn handen vast achter mijn rug. Sommige moslims stonden voor me en  treiterden me door de loop van hun geweer in mijn mond te duwen. Toch ervoer ik een ongelofelijke vrede”, vertelt voorganger Victor.
“Ze voerden me weg van de kerk en ik werd met geweld naar een open plek in de jungle gebracht. Ik hoorde ze discussiëren over mijn lot. Een van hen zei: ‘Als we hem willen vermoorden moeten we het snel doen, voordat het leger komt’.”

"Ik kon de tranen die langs mijn wangen vloeiden niet stoppen."


Tranen
Tot zijn verrassing gaven de moslims hem een kleine hoeveelheid rijst om te eten, maar Victor vond het moeilijk het eten door te slikken. Het enige waar hij aan dacht was hoeveel tijd hij nog op aarde had. “Iemand zei tegen mij: ‘Als je niet eet, sta dan op en loop de jungle in. Ik voelde de loop van een geweer in mijn rug om me in beweging te zetten. Ik dacht aan God en dat Hij bij me was in deze omstandigheden, maar ik kon de tranen die langs mijn wangen vloeiden niet stoppen. Ik dacht dat dit mijn laatste dag op aarde was.”

Wonder
Vertrouwend op God legde hij zijn leven in Zijn handen en liep de jungle in. Tot zijn verrassing voelde voorganger Victor dat er een 'schild' achter zijn rug was geplaatst, tussen hem en zijn aanvallers in. Hij wachtte op het moment dat hij een schot zou horen, maar er kwam niets. Alles was stil en toen hij zich voorzichtig omdraaide, waren de moslims die achter hem hadden gestaan, weg. Waar ze heen waren gegaan, wist hij niet. Onmiddellijk rende hij dieper de jungle in om zich te verbergen. Dit was een wonder en voorganger Victor vertelt dat hij nooit zal vergeten hoe God die dag zijn leven heeft beschermd.

Evangelie
Nog steeds wordt de voorganger bedreigd door zijn moslimburen. Zij willen dat de kerk wordt verwoest en dat de christenen uit het dorp worden verbannen. Ondanks de voortdurende bedreigingen en het gevaar voor zijn eigen leven, blijft Victor de Heere dienen in de lokale gemeenschap. Hierin wordt de voorganger gesteund door een zusterorganisatie van SDOK. Zo kan Victor het Evangelie blijven verkondigen.

Wilt u meer verhalen over Gods daden lezen voor christenen als Victor? Ontvang voortaan ons gratis magazine.
Terug naar overzicht
Mis onze beste verhalen niet!

Mis onze beste verhalen niet!

In ons gratis magazine STEM delen we elke twee maanden wonderlijke getuigenissen van vervolgde christenen.

Vraag ons magazine snel aan
161 keer geraakt