Wie laat hen anders Gods liefde zien?

24-05-2024
In een land in Centraal-Azië helpt onze partnerorganisatie vrouwen met trauma's door vervolging. 'Hadicha', een van deze vrouwen, vertelt haar verhaal:

“Ik kwam tot geloof nadat mijn broer christen geworden was. Daarna kwamen ook mijn zus en mijn moeder tot geloof. Toen mijn vader hierachter kwam, keer hij zich er fel tegen. Hij schopte mijn broer uit huis en sloeg hem. Hij liet op elke mogelijke manier merken dat hij tegen mijn broers geloof was. Mijn broer, die voor hij christen was geworden veel rookte en verslaafd was, veranderde sterk toen hij Jezus leerde kennen. Hij zei tegen mijn vader dat hij nooit Jezus zou verlaten en wijdde zijn leven volledig aan God toe. Hij begon lessen te volgen bij een bijbelschool en blijft dit tot op de dag van vandaag doen.

Uit de kerk gesleept


Een jaar nadat ik tot geloof kwam, stierf mijn moeder. Ze had kanker. Een jaar later hertrouwde mijn vader. Zowel mijn broer als mijn zus waren getrouwd en hadden hun eigen gezin. Ik was de enige die bij mijn vader en stiefmoeder woonde. Ik ging stiekem naar de kerk en diende in het aanbiddingsteam. Omdat mijn vader tegen mijn geloof was, kwam hij meerdere keren naar de kerk om mij met groots kabaal weg te slepen. Mijn stiefmoeder was ook tegen mijn geloof en keerde zich tegen mij. Samen sloten ze me in huis op. Ze vernielden de telefoondraad zodat ik niet kon bellen, ze schreeuwden tegen mij en mijn stiefmoeder sloeg mij met de bezem. Ik voelde me verschrikkelijk.

"Wie laat hen anders Gods liefde zien?""Wie laat hen anders Gods liefde zien?"


Uithuilen bij God


Het enige wat ik nog kon, was uithuilen bij God en bidden. Ik bad: “God, als ik fout zit dan wil ik vergeving vragen aan mijn ouders. Maar als ik niets fout heb gedaan, wilt U me dan helpen?!” En God antwoordde me: “Je kunt je ouders alleen winnen door liefde. Ga, omhels hen en geef hun kleine cadeautjes.” En dat deed ik. Ik ging naar mijn stiefmoeder toe, gaf haar een knuffel en een klein cadeautje. Ik vertelde mijn ouders dat ik van hen hield. Dit raakte hen en ze huilden allebei. Vanaf dat moment realiseerde ik mij dat Gods liefde anders was dan wat ik over liefde geleerd had. Hij liet me zien hoe ik mijn geliefden écht lief kon hebben.

Gods liefde


Inmiddels ben ik getrouwd met een christelijke man en heb ik een zoon. Samen dienen we God door ons in te zetten in het aanbiddingsteam. We wonen ergens anders dan mijn vader en stiefmoeder. Mijn stiefmoeder doet zo nu en dan kwaad tegen ons, maar ik blijf haar de liefde van de Vader tonen, zelfs als dat moeilijk is. Als wij geen voorbeeld zijn, wie laat haar dan Gods liefde zien?

Ik vraag je om voor de redding van al mijn familieleden te bidden. Bid dat we vrucht zullen dragen en dat we God kunnen eren met heel ons leven."
 
Foto's: De vrouw op de foto's is niet de vrouw van het verhaal. Ook de naam van de vrouw is gefingeerd.
 
Medewerker aan het woord:
Wie kan jij liefhebben

Welke persoon in jouw leven kan jij de liefde van de Vader laten zien?

- Marijke
Terug naar overzicht