Wees niet bang!

23-01-201736 x geraakt
Ergens in het Midden-Oosten woont 'Shani'. Haar man, een huiskerkleider, verdwijnt op een dag spoorloos. Drie maanden lang leeft Shani in onzekerheid. Dan ontdekt ze dat haar man is opgepakt door de autoriteiten.

Marteling, ondervraging en eenzaamheid. Redenen genoeg om zich zorgen te maken. Hoewel Shani er op vertrouwt dat haar man staande zal blijven, twijfelt ze aan haar eigen volharding. “God”, bidt Shani daarom op een nacht. “Sta hen alstublieft niet toe mij te vinden. Ik kan de martelingen niet verdragen, evenmin de gevangenis. U geeft nooit méér dan dat we aankunnen, dus vraag ik U, laat me niet gevangennemen.”

Ik kan dit niet aan!
Direct de volgende ochtend (het is echt waar) wordt Shani wakker van lawaai. Ze kijkt naar buiten en ziet politieauto’s staan. “God!”, roept ze boos. “Ik zei toch dat ik het niet aankan! Wat er ook gebeurt, het is Uw fout!”

De autoriteiten arresteren Shani en brengen haar naar haar cel. De volgende dag wordt ze direct ondervraagd. “Waarom evangeliseer je?”, vraagt een ruwe bewaker. “Waarom praat je met moslims over Jezus? Weet je niet dat dit illegaal is? Dat mag hier helemaal niet!”

Shani weet niet wat ze moet zeggen en bidt om kracht. Opeens vullen Gods aanwezigheid en vrede haar en moedig begint ze te getuigen: “Iedereen moet het Goede Nieuws horen. U ook! God heeft me naar u toe gebracht om over Jezus te spreken. U kent geen vreugde en geen vrede.” De ondervrager, overrompeld door het moedige antwoord, stuurt haar terug naar haar cel. “Je hebt je straf zojuist zwaarder gemaakt. Morgen kijken we verder.”

Drie dagen lang
Als de celdeur achter Shani dichtvalt, keert de angst terug. “Heere, wat heb ik gedaan?” Ze besluit om de volgende dag haar excuses aan te bieden en om eerlijk antwoord te geven op alle vragen. De volgende dag begint ze echter opnieuw te getuigen. Ook de dag daarna deelt ze het Evangelie met haar ondervrager, ondanks haar voornemens om het goed te maken en haar woorden terug te nemen.

Die nacht klopt iemand op Shani’s celdeur. “Wees niet bang”, fluistert de ondervrager. “Ik wil je geen kwaad doen. Hoe wist jij dat mijn leven zo overhoop ligt? Vandaag heb ik geleerd dat Jezus de enige verlosser is. Help me om gered te worden. Bid voor mij.”

Niet lang daarna zorgt de ondervrager ervoor dat zowel Shani als haar man vrijkomen. Sinsdien ontmoeten ze deze kersverse christen om hem meer te leren over God.
 
Stuur mij elke maand een inspirerend verhaal
Terug naar overzicht
36 keer geraakt