Vrouw Australië doodgestoken na bekering

20-10-2016
Een 35-jarige vrouw is in Australië doodgestoken door haar echtgenoot omdat ze christen was geworden. Nasrin Abek werd door de 42-jarige Amir Darbanou thuis doodgestoken in Sydney.

Het echtpaar was afkomstig uit Iran. Volgens de politie woonde het echtpaar de afgelopen vier jaar met tijdelijke visa in Australië. Er was geen geschiedenis van huiselijk geweld bekend, aldus de politie. Nasrin, die als kapster werkte, zou zijn gedood omdat ze besloten had christen te worden, meldde een nieuwszender.

“Het christendom heeft zich de afgelopen jaren snel verspreid onder Iraniërs. Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen Iran ontvluchten, omdat de regering het verlaten van de islam niet tolereert”,  aldus Mohabat News, een Iraans-christelijk persbureau. “Iraanse expats omarmen het christendom ook in grote aantallen. Veel van hen beschrijven deze golf van bekering tot het christendom onder Iraniërs buiten Iran als een spiritueel ontwaken.”

Amir Darbanou is gearresteerd en is hoofdverdachte in de zaak. Volgens Mohabat News zijn soortgelijke gevallen van religieuze vluchtelingen die worden vermoord door hun partner, ook gemeld in Turkije. Dat land heeft het grootste aantal Iraans-christelijke gemeenschappen buiten Iran.

Bron: Christian Post
Terug naar overzicht