Vrijwilliger Niels: "Dit was waardevol!"

23-07-2021
Een ontdekking die veel vervolgde christenen doen, is dat de Bijbel van onschatbare waarde is. Ze worden door Gods Woord bemoedigd en getroost. SDOK heeft gratis studiemateriaal ontwikkeld waarmee jij – samen met vervolgde christenen – ontdekt wat de kracht van de Bijbel is voor je eigen leven.

Wereldwijd worden christenen vervolgd, verjaagd en vermoord vanwege hun geloof in Jezus en belijden van Gods Naam. SDOK wil graag hun verhalen delen met christenen in Nederland om zo gestalte te geven aan de Bijbelse gedachte dat wanneer één lid lijdt, alle leden mee lijden. In die verhalen ontdekken we steeds weer hoe onmisbaar het Woord van God is voor christenen in nood. Alleen door dat betrouwbare Woord kunnen ze volhouden in verdrukking.

In een nieuwe serie bijbelstudies van SDOK word je uitgedaagd om na te denken over wat de Bijbel in jouw leven te zeggen heeft. In drie studies hoor je de verhalen van Landan uit Iran, Gyang uit Nigeria en Petr Jasek die in Sudan werd opgepakt. Achtereenvolgens sta je stil bij de onmisbaarheid van de Bijbel, de Bijbel als trooster en de Bijbel als Gods stem. Daarnaast worden handreikingen gedaan voor verdere verdieping.

Vrijwilliger Niels nam de bijbelstudies door met een groep jongeren uit zijn kerk:

“Welke bijbeltekst betekent veel voor jou? Wat belemmert jou bij het lezen van de Bijbel? Hoe kun jij je echt verdiepen in het Woord van God?” Dat is een greep uit de vragen die uitnodigen tot nadenken.

 Het getuigenis van iemand als Gyang of Petr Jasek laat mij stilstaan bij mijn eigen omgang met de Bijbel, en het is mooi om dat samen te doen, bijvoorbeeld met een groep jongeren in de kerk. Er ontstonden mooie en eerlijke gesprekken over de tijd die je neemt voor het lezen in de Bijbel, hoe de wereld aan je trekt en hoe God je vasthoudt door te spreken door Zijn Woord.
Terug naar overzicht
Ben je nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden?

We hebben dit materiaal ontwikkeld zodat jij kunt ontdekken hoe Gods Woord van onschatbare waarde is.

Vraag jouw bijbelstudies nu aan