Voorganger prijst God tijdens mishandeling

02-11-201735 x geraakt
Voorganger Abhay Sagar prijst God terwijl hij wordt mishandeld.
Voorganger Abhay Sagar (37) uit India is zijn gehoor kwijtgeraakt nadat hindoe-extremisten hem hebben mishandeld. “De hindoes vroegen of ze de voorganger konden spreken en begeleiden hem naar buiten, onder het aanroepen van hindoegoden”, vertelt zijn vrouw Francisca Gill. Ze namen hem mee naar een nabijgelegen school die geleid wordt door een hindoe-extremist. Daar sloegen ze hem totdat hij bloedde. Ook scheurden ze de kleren van zijn lijf en schopten ze in zijn kruis.

Abhay Sagar (37) uit Biswan Town wilde zondag 24 september net beginnen met zijn preek toen hij werd aangevallen. Een bezoeker van de kerkdienst waarin hij voorging, belde en even later kwamen vijfentwintig hindoe-extremisten het gebouw binnen waar de gemeente samenkwam.

“Ze mishandelden me vreselijk, bloed stroomde uit mijn neus en mond”, vertelt Abhay. Gedurende de aanval prees hij God, als daad van geloof. “Ik riep: ‘Halleluja, halleluja’ maar mijn stem stokte. Niemand kon me horen.”

Pijn
De extremisten namen de voorganger na de mishandeling mee naar een politiebureau en dienden een aanklacht tegen hem en zijn vrouw in. Volgens de mannen zou het echtpaar hindoes onder dwang bekeren tot het christelijk geloof. Ze zetten de politie onder druk om de voorganger te beschuldigen van ‘samenzwering en het beledigen van het hindoegeloof’.

De voorganger werd opgesloten. “Ik was stil totdat de pijn heviger werd, midden in de nacht. Ik vroeg de dienstdoende agenten me naar het ziekenhuis te brengen voor een medisch onderzoek.” De politie wilde hier geen gehoor aan geven. Pas toen er vele telefoontjes van christelijke organisaties en advocaten binnenkwamen, werd de voorganger naar het ziekenhuis gebracht.

Vergeving
“Zelfs in het ziekenhuis liet de politie, onder druk van de extremisten, de dokters niet toe me te onderzoeken”, vertelt hij. Na betaling van de zorgkosten van een christelijke hulporganisatie, werd hij behandeld. “Hij wordt nog steeds behandeld voor verwondingen aan zijn genitaliën”, vertelt zijn vrouw.
“Ik heb mijn aanvallers vergeven en bid elke dag voor hen”, vertelt Abhay. Vorige maand zijn we naar een andere provincie verhuisd. Maar ik bleef mijn vrouw vragen: ‘Waarom vluchten we? Als we leven, moeten we leven voor Christus, en als we sterven, moeten we sterven voor Hem’. Ze verzekerde me dat we niet wegrennen van God, Hij is met ons. We blijven bidden dat de Heere ons helpt om Zijn wil te doen.”

Hoop
“Het is hier niet veilig voor mijn man en kinderen op dit moment”, zegt Francisca. “Al ons spaargeld is opgegaan aan de behandeling van Abhay. Hij is zijn gehoor in een oor kwijtgeraakt. Onze kinderen zijn zeven en drie jaar oud. Ze moeten naar een nieuwe school en eerlijk gezegd kan ik hen niet onderhouden. We moeten helemaal opnieuw beginnen. Al onze hoop is op God gericht”, vertelt Francisca. “Alleen Hij kan de weg bereiden en ons leiden aan Zijn hand.”
Terug naar overzicht
35 keer geraakt