Vietnamese peuter geneest na gebed

16-02-201724 x geraakt
Een tweejarig meisje met misvormde voeten uit Vietnam, is genezen na gebed. Het wonder versterkt de kerk in Vietnam.

De ouders van Mai reisden voor de tweede keer met de peuter naar het ziekenhuis in Ho Chi Minh City om te zien of dokters haar konden helpen. Een jaar eerder hadden artsen niks kunnen doen om het meisje te helpen. Mai is geboren met gebogen voetjes en ze kon niet staan of lopen.
Mai’s ouders besloten eerst het kantoor van een lokale voorganger te bezoeken. De voorganger – zijn naam is geheim gehouden om veiligheidsredenen - bad voor de kleine Mai. Ook vroeg hij vijf andere voorgangers die op dat moment een training van hem kregen, om mee te bidden, zo vertelt hij.

Blij
“De volgende dag, terwijl de ouders en hun dochter in de wachtkamer van het ziekenhuis zaten totdat ze aan de beurt waren, kon Mai voor het eerst van haar leven lopen. Met hulp van haar ouders liep ze een meter”, zegt de voorganger. “Het gezin was zo blij dat God begonnen was met de genezing van hun dochter, dat ze hun afspraak afzegden en Mai weer naar me toe toebrachten. Ze vroegen of we door wilden gaan met bidden”, aldus de voorganger.

De volgende morgen kon Mai twee meter lopen, terwijl ze met een hand tegen de muur steunde. De ouders vroegen de voorgangers die nog bezig waren met de training om nog een keer te bidden voordat ze hun lange reis terug naar huis zouden maken. Twee dagen later lieten ze aan de voorganger weten dat Mai grotendeels was genezen.
“Niet lang daarna kon Mai staan, lopen en rennen als een normaal kind”,  vertelt de voorganger. “Halleluja, het is een groot wonder dat God een meisje met een geboorteafwijking genas!”

Kanker
Het nieuws van de genezing hielp bij het versterken en de groei van de kerk, aldus de voorganger. Ook op andere plekken bidden christenen, zoals voor kankerpatiënten in ziekenhuizen. “In Hanoi zijn vier ziekenhuizen gespecialiseerd in de behandeling van kanker. Een werker maakte mee dat in twee dagen vijftig mensen tot geloof kwamen.”

De Vietnamese overheid ziet het christendom als ongewenste westerse invloed. Kerken worden in de gaten gehouden. Kerken worden gesloopt of samenkomsten verstoord. Registratie van kerken is moeilijk. Communistische familieleden maakt het leven van christenen soms lastig.

Bron: Persecution.org
Foto: Kindje uit Vietnam


 


Terug naar overzicht
24 keer geraakt