Van profeet tot Redder

06-04-2023
Manasa* , een zesentwintigjarige vrouw en moeder van vier kinderen, vluchtte in 2014 vanuit de oorlog in Syrië naar Libanon. Daar ontmoette zij verschillende christenen. In een gesprek vertelt ze hoe ze Jezus als Redder leerde kennen.

Vlucht en redding


“In Syrië woonde ik in een dorp dat elke nacht werd aangevallen. Mijn zoon kon niet slapen door de bommen en we waren erg bang. Daarom besloten we naar Libanon te vluchten. Nog geen kwartier nadat we waren vertrokken verwoestte een bom ons hele huis. God beschermde ons.

De eerste tijd in Libanon leefden we met mijn ouders en mijn broers en zussen en hun mannen en vrouwen in huis. We woonden met meer dan vier families in één kamer. Het was op veel manieren erg moeilijk. We waren wanhopig, maar het alternatief was in oorlog leven in een verwoest huis in Syrië."

Verwoeste huizenVerwoeste huizen


Christelijke buren


"In Libanon ontmoette ik een aantal christelijke buren. Ik had altijd het gevoel dat ze écht blij waren. Ik vroeg me af waarom en wilde weten hoe ik deze vreugde zelf ook kon ervaren. Ik begon hen ernaar te vragen en een vriendin vertelde me over de kerk en nodigde me uit naar een aanbiddingsbijeenkomst te gaan. Toen ik daar kwam, ontdekte ik dat er in mijn eigen taal gesproken werd. Dat was bijzonder en hielp mij enorm!

De mensen in de kerk nodigden mij uit om naar de vrouwenbijbelstudie te komen. Daar stelde ik een hele hoop vragen. Dag na dag ervaarde ik de liefde van Jezus,” vertelt Manasa.

Van profeet naar Redder


“Ik dacht dat Jezus een profeet was, maar in het centrum ontmoette ik Jezus als mijn persoonlijke Redder. Ik geniet ervan elke dag meer te leren over Jezus en over Hem te lezen. Ik ga elke week naar bijbelstudie. Al sinds de eerste keren voel ik me erg blij en vredig. Ik prijs de Heere Jezus voor alles wat Hij voor ons deed; voor alle verhalen en wonderen die ik uit de Bijbel leer kennen,” vertelt Manasa met een glimlach op haar gezicht.

Arabische BijbelArabische Bijbel


Vrede en blijdschap


De bijbelstudies hebben als doel om een veilige plaats te faciliteren waar mensen met hun vragen kunnen komen, kunnen leren over het bijbelse perspectief op God en de onvoorwaardelijke liefde van Christus kunnen leren kennen. Manasa getuigt: “Mijn dochter heeft vitiligo. Toen we deze diagnose kregen, voelde ik me depressief en het had een grote invloed op mijn leven. Maar toen ik de liefde van Jezus leerde kennen, wist ik dat Hij er boven staat en dat Hij haar zal beschermen. Mijn geloof gaf me vrede en blijdschap; ik kan de grote vreugde die ik in mijn hart ervaar niet beschrijven. Jezus heeft mijn leven op z'n kop gezet en ik kon het niet voor me houden. Ik organiseer regelmatig bijeenkomsten in mijn huis voor mijn niet-christelijke buren om hen te vertellen over de liefde van Jezus.”

Onze projecten in Libanon


SDOK draagt bij aan een programma waarin christelijke Syrische vluchtelingen worden bemoedigd met praktische en pastorale hulp. Ook wordt het Evangelie gedeeld met anderen. Onze partner deelde hoe Manasa Jezus leerde kennen en hoe zij zelf terugkijkt op haar vlucht uit Syrië.

*Om veiligheidsredenen hebben we een gefingeerde naam gebruikt. Op de afbeelding staan vrouwen die niet met het verhaal te maken hebben.
Door jouw steun horen vrouwen als Manasa het Evangelie en worden nieuwe christenen begeleid. Help je mee?
Doneren
Terug naar overzicht