Van het donker naar het licht

06-09-2023
Ken je dat liedje: "Lees je Bijbel, bid elke dag?" Yashoda's leven veranderde voorgoed toen ze dagelijks de Bijbel ging lezen. Als tiener van zeventien jaar staat ze in vuur en vlam voor Jezus.

Yashoda woont in Nepal en las Gods Woord in de hindoeïstische tempel waar ze met haar familie woonde.
Van het donker naar het licht

Van het donker naar het licht


Bij Yashoda thuis leek het altijd donker. Niet omdat het donker was, maar omdat haar vader en haar broer epilepsie-achtige aanvallen kregen. "In mijn familie was er veel verdriet", vertelt Yashoda. "Niemand wilde ons helpen, omdat ze dachten dat we vervloekt waren. Maar toen leerde ik Jezus kennen."

Wees niet bezorgd


Toen Yashoda bij haar school liep, kwam ze een buitenlandse zendelinge tegen die haar vertelde over Jezus en haar een Bijbel aanbood. Sindsdien is Yashoda aan haar Bijbel gekluisterd. "De woorden van Jezus trokken mij aan. Ik las: 'Wees dan niet bezorgd over de dag van morgen, want de dag van morgen zal voor zichzelf zorgen.' Wat had ik die boodschap nodig! Als ik naar de situatie in mijn familie keek, had ik geen wat we ermee aan moesten. Maar toen ik deze woorden las, besefte ik dat alleen God onze problemen op kan lossen.Hij is onze sterkte." Na het lezen van deze tekst, kwam Yashoda tot geloof.

Hongerig naar Gods Woord


Nadat ze ervoeren hoe de christelijke gemeenschap er wél voor hen wilde zijn, raakte ook Yashoda's familie geïnteresseerd in de Bijbel. "Onze omstandigheden waren heel moeilijk, maar doordat we de Bijbel lazen, maakten we ons geen zorgen meer. Gods Woord veranderde ons hele leven", vertelt Yashoda. Haar vader zocht medische hulp in het ziekenhuis en Yashoda's broer, Paras, genas nadat hij een nacht om genezing had gebeden. "Vanaf die dag", vertelt Paras, "geloof ik in de Naam van Jezus."
 
Yahoda en haar broer lezen de BijbelYahoda en haar broer lezen de Bijbel


Focus op wat eeuwig is


Sinds hun bekering heeft de familie het niet makkelijker gekregen. De zorgen om ziekte zijn weg, maar de mensen om hen heen oefenen druk op hen uit om weer hindoe te worden. "Ze lieten ons zelfs een keer opsluiten door de politie," vertelt Yashoda. Maar het gezin is zo vol van de Heere dat ze het Evangelie blijven delen.

"Ik heb geleerd mijn aandacht te richten op wat eeuwig is, in plaats van op het hier en nu. Onze gezondheid is tijdelijk en er zullen verschillende moeilijkheden op ons pad komen, maar dat maakt niet uit. Wat ertoe doet, is dat we Christus' aangezicht zoeken."
Medewerker aan het woord:
Om over na te denken:

Waar richt jij je aandacht op? Hoe beïnvloedt dit jouw geloof?

- Marijke
Terug naar overzicht