Traumaherstel in Kameroen

01-12-2023
Hoe is het om als voorganger te werken in een gebied waar christenen het doelwit zijn van moslimextremisten? In Kameroen leven voorgangers apart van hun familie, omdat de risico's van hun werk voor hun familie te groot zijn. Te midden van deze situatie van christenvervolging steunt de partnerorganisatie van SDOK een training in traumaverwerking.

Training voor voorgangers


In de video zie je Fidel. Fidel werkt voor de partnerorganisatie van SDOK in Kameroen en vertelt meer over de bijzondere cursus die ze voorgangers aanbieden.

In de cursus worden voorgangers getraind om om te gaan met hun eigen trauma en leren ze hoe ze gemeenteleden kunnen helpen met het verwerken van hun trauma's. Ook krijgen ze ondersteuning om de relatie met hun gezin te onderhouden en te vernieuwen.

Traumahulp voor vrouwen


In de praktijk is het voor vrouwen soms lastig om met een voorganger over hun trauma te praten. Wanneer ze bijvoorbeeld verkracht zijn, voelt het veiliger om met een vrouw te praten. Daarom heeft het traumaherstelprogramma ook een cursusdag voor de echtgenotes van voorgangers.

Tijdens de cursusdag leren de vrouwen hoe ze hun eigen gezin kunnen ondersteunen en hoe ze andere vrouwen, die het slachtoffer zijn van christenvervolging, kunnen helpen met het verwerken van moeilijke gebeurtenissen.

https://www.youtube.com/watch?v=FPqYwMFJ0F8

Maak traumaherstel mogelijk


Niet alleen in Kameroen, maar overal ter wereld hebben christenen te maken met de emotionele gevolgen van vervolging. Sommige christenen hebben familieleden voor hun ogen vermoord zien worden, anderen zijn verstoten uit hun gemeenschap. Help jij mee om programma's voor traumaverwerking mogelijk te maken?
Steun vervolgde christenen met trauma's.
Doneren
Terug naar overzicht