Testimocres bidt voor zijn aanvallers

26-06-2023
Hij dacht dat hij droomde: een man viel hem aan en een licht flitste in zijn gezicht. Maar toen Temistocres uit Tanzania zijn ogen opende, zag hij dat het geen droom was. Een man met een hoofdlamp zwaaide een reusachtig kapmes voor zijn gezicht.

Temistocres was met zijn vriend Dioniz aan het bidden in de kerk, maar radicale moslims uit de moskee kwamen de kerk binnen en wilden hen vermoorden. Het lukte Temistocres niet om zichzelf goed te verdedigen. Het licht van de hoofdlamp verblindde hem. Toch kon hij met zijn armen het kapmes afweren. "Dat is hoe ik aan snijwonden kom," vertelt Temistocres.

Temistocres raakte gewond door een aanval van radicale moslimsTemistocres raakte gewond door een aanval van radicale moslims


Dioniz overleefde de aanval niet en Temistocres kwam met zware verwondingen in het ziekenhuis terecht. En ook daar wisten zijn vijanden hem te vinden en werd hem vergiftigd eten en drinken voorgezet.

Een zusterorganisatie van SDOK hielp Temistocres met de tien operaties en de lange revalidatie. Hoewel Temistocres een aantal van zijn aanvallers persoonlijk kent, raakte hij niet verbitterd. Hij bidt: "Vader, vergeef hen, want ze weten niet wat ze doen."

Temistocres leest zijn kinderen voor uit de BijbelTemistocres leest zijn kinderen voor uit de Bijbel


Bid jij met Temistocres mee voor mensen die christenen vervolgen?
Medewerker aan het woord:
Bid je mee met Temistocres?

"Vader, ik wil de vervolgers van Temistocres en alle andere vervolgers voor Uw troon brengen. Wilt U hen Uw liefde tonen, zodat ze Uw volgelingen worden?"

- Marijke
Terug naar overzicht