"Redt Jezus jou van gif?"

20-01-2017
Een jonge moslima die christen werd, is door haar familie gedwongen rattengif te eten. Sandra Summaya (24) uit Uganda kwam tot geloof tijdens een kerstdienst. Tijdens een feestelijke maaltijd loopt de confrontatie met haar familie uit de hand.

“Ik ervoer een enorme vrede toen de voorganger voor me bad tijdens de kerstdienst. Later vertelde ik mijn getuigenis aan mijn broer, die me ronduit zei dat ik een ongelovige was en een paria in mijn familie en de moslimgemeenschap. Ik voelde een enorme pijn van binnen vanwege de beschuldigingen.”

Een week na haar bekering, op nieuwjaarsdag, kwam Sandra’s familie bijeen om het nieuwe jaar met een maaltijd te vieren. Op een bepaald moment las een oom van Sandra een bijbelvers voor en opperde dat het betekende dat God mij zou beschermen tegen kwaad, ook tegen ziek worden door het innemen van gif. “Hij zei: ‘Geloof jij dat Isa (Jezus) in staat is je te redden van gif zoals in de Bijbel staat geschreven?’ En ik antwoordde: 'Ja‘. Ik werd onmiddellijk gedwongen om vergif in te nemen om mijn geloof in de Bijbel te bevestigen. Het was rond middernacht. Ik kon niet ontkennen dat het in de Bijbel staat dus ik nam het rattengif in.”

Vastgebonden
Al snel werd Sandra ernstig ziek. “Ik had enorme buikpijn en moest overgeven. Ik schreeuwde om hulp”, vertelt ze. “Ze namen mij mee vanuit mijn huis naar een bos dichtbij. Ik werd met een touw aan een boom vastgebonden en achtergelaten om te sterven.” Haar luide kreten om hulp alarmeerden een christelijke buurman die zich naar buiten haastte.

“Ik zag Sandra bewusteloos liggen. We brachten haar met spoed naar een ziekenhuis, waar de dokter haar leven redde”,  vertelt de buurman van wie de naam om veiligheidsredenen niet bekend is gemaakt. Sandra’s toestand is stabiel, zegt een verpleegkundige.

Bid voor Sandra, om genezing en bescherming. Bid ook dat ze niet twijfelt aan Gods liefde en voorziening.

Bron: Morning Star NewsTerug naar overzicht