Politiecel in plaats van vakantiekamp

27-06-2017
Het is zomer, een tijd waarin veel kinderen op kamp gaan. Op een treinstation in India verzamelden zich afgelopen maand 72 christelijke kinderen met hun begeleiders, op weg naar een bijbelschoolkamp. De politie echter, zette de hele groep gevangen, op beschuldiging van ontvoering en gedwongen bekering. Het jongste kind was zes jaar.

Pas enkele dagen later hoorden de ouders over de gevangenneming van hun kinderen. Sommigen moesten ver reizen voordat ze hun kind op konden halen op het politiebureau. Akash (15) kwam niet meteen vrij toen zijn vader naar het bureau kwam. “Ze weigerden om mijn kind vrij te laten”, vertelt Singh Gundia. Later kreeg ik te horen dat de politie geen reden had voor de aanhoudingen, maar dat er druk was van hindoe-extremisten waardoor mijn zoon 25 dagen opgesloten zat.”

Akash vertelt hierover: “Ik miste mijn thuis ontzettend – ik huilde elke dag en bad en bad. Eindelijk verhoorde de Heere me, ik ben zo blij dat ik weer thuis ben.” Een aantal begeleiders, onder wie een zeventienjarige jongen, zit nog vast. Bid om hun vrijlating.

Bron: Morning Star News
Foto: Meisje uit India
Terug naar overzicht