Politie voor de deur

07-11-202033 x geraakt
Ouderling Li Ying Qiang en zijn gezin
Na bijna twee jaar in de gevangenis (en later een proeftijd) vast te hebben gezeten, verhuisde ouderling Li Ying Qiang van de Early Rain Covenant Church met zijn gezin terug naar Chengdu om zich te herenigen met hun kerkgenoten. Toen de autoriteiten in Chengdu echter bericht kregen dat hij was teruggekeerd, begonnen ze zijn familie onmiddellijk lastig te vallen en te bedreigen. Op zondag 11 oktober werd hij voor verhoor naar het poltiebureau gebracht. In een bericht vertelt hij hierover:

11 oktober 2020 (dag van de Heere):

Nadat officier Xu mij met geweld naar het politiebureau bracht, zei hij me twee dingen heel duidelijk:

1) "De Early Rain Covenant Church is verboden door de autoriteiten van Chengdu en we zullen dit verbod grondig handhaven en uw kerk geen ruimte geven om te overleven."

2) "Je bent niet welkom in Chengdu en zolang je hier bent, zullen we ervoor zorgen dat je niets kunt doen en niemand kunt zien."

Steeds opnieuw werd benadrukt dat onze kerkgemeenschap verboden is en dat er geen activiteiten in haar naam kunnen worden uitgevoerd. Ik antwoordde: "De kerk is hemels en geen aardse macht kan haar bestaan ​​beperken."

"De kerk is hemels en geen aardse macht kan haar bestaan ​​beperken."


Ze antwoordden: "Stop met dromen! We zullen uw kerk nooit ruimte geven. We zullen je alleen maar continu onder druk zetten."

Ik moet eerlijk zijn, tijdens mijn gesprek met hen vandaag stelde ik mezelf de vraag: waarom wil ik in Chengdu blijven wonen? In feite stelt God mij deze vraag nu al meer dan een maand door alles wat er is gebeurd.

Dit is waar ik vanmorgen aan dacht op het politiebureau en vanmiddag toen ik thuiskwam. Ik heb dit niet aan de politie verteld, maar ik denk dat ze het weten.

We keerden terug naar Chengdu om in de kerk te prediken. God heeft velen van onze gemeenschap, onder wie pastor Wang Yi, naar de 'gevangenisseminarie' gestuurd om te studeren. Als ouderling en pastoraal assistent in deze kerk is het meer dan goed dat ik naar mijn kerk in Chengdu terugkeer om de kudde te hoeden.

Wanneer de schapen worden geconfronteerd met wolven, tijgers en luipaarden, is het de plicht van de herder om ze te beschermen. Het is mijn plicht om voor deze kudde te zorgen volgens de wil van God, “Hoed de kudde van God die bij u is en houd daar toezicht op, niet gedwongen, maar vrijwillig; niet uit winstbejag, maar bereidwillig; ook niet als mensen die heerschappij voeren over het erfdeel van de Heere, maar als mensen die voorbeelden voor de kudde geworden zijn." (1 Petr.5: 2-3)

"Lijden voor de kerk van Christus,
is een zegen waar christenen allemaal naar verlangen"

Wat betekent het om de Heere te dienen? Dat is handelen naar Zijn wil en niet volgens onze wil. Lijden voor de naam van de Heere, lijden voor de kerk van Christus, is een zegen waar christenen allemaal naar verlangen. Waar we voor op onze hoede moeten zijn, zijn ons vlees en onze trots, die elk moment onze aandacht kunnen afleiden. Als ik mezelf waardig acht vanwege mijn lijden, of als ik dacht dat mijn volharding mijn eigen verdienste is, dan zou ik in zonde verkeren.

Bid dat de Heere mij geloof en genade zal geven om te genieten van hemelse vrijheid te midden van dit gebrek aan vrijheid; hemelse vrede te midden van deze onrust en hemelse vreugde te midden van de tranen en pijn. Vraag dat ik niet alleen van onze dierbare broeders en zusters in deze stad - onze familieleden - zal houden, maar ook van de miljoenen verloren zielen hier en van degenen die ons bewaken, stalken, ons oproepen, opsluiten en zelfs degenen die onze vrouwen bedreigen en onze kinderen dwingen ons leven hier ongemakkelijk te maken.

Op 10 oktober 2020 om 12.00 uur, toen ik naar beneden ging om het vuilnis buiten te zetten, zag ik dat de politie onder ons een tijdelijke wooneenheid had gebouwd. Het leek alsof ze voorbereidingen troffen om ons lange tijd te bewaken.

Politiepost onder het huis van Li en zijn gezinPolitiepost onder het huis van Li en zijn gezin


Op de avond van 11 oktober 2020 deelden we tijdens onze gezinsaanbidding allemaal onze gedachten over de dag. We dankten de Heer voor het troosten van de angstige harten van mijn vrouw en kinderen en voor het feit dat we de vleselijke woede in ons hart in afhankelijkheid van de Heer hebben veranderd.

Toen zongen we samen:

De Heer is mijn kracht en mijn lied;

Mijn vijand duwde me hard, zodat ik viel,

maar de Heer hielp me.

Zijn hand verheft en redt.

Hij zet me op brede plaatsen, prijs de Heer!
Terug naar overzicht
33 keer geraakt