Podcast: wat leert drs. Piet Vergunst van vervolgde christenen?

17-09-2020
Als islamitische Fulaniherders zijn dorp aanvallen, verliest ds. John Alidoro uit Nigeria zijn vrouw en vier van zijn zeven kinderen. Daarbovenop komen ook meer dan zestig van zijn gemeenteleden om het leven. Hoe kun je dan verder leven?

In aflevering negen van podcast De Stem gaan drs. Piet Vergunst en Richard Groenenboom in gesprek over hun ontmoeting met deze dominee. Piet Vergunst, secretaris van de Gereformeerde Bond, wordt grootgebracht met de verhalen van christeren achter het Ijzeren Gordijn en de boekjes van Richard Wurmbrand. Dit vormt de basis voor een grote betrokkenheid op vervolgde christenen.

"De ondergrondse kerk is helemaal niet ondergronds!"


Die betrokkenheid wordt alleen maar groter tijdens als Piet Vergunst met SDOK een reis naar Nigeria maakt. Hij bezoekt een kerk waar al vier keer een bomaanslag op is gepleegd. "Dan denk je: hier zit de kerk als een ziek vogeltje, bang in een hoekje, zachtjes uit de Bijbel te lezen." Maar niet blijkt minder waar. Samen met een band wordt er gezongen: 'Omdat Hij leeft, ben ik niet bang voor morgen'. "Dat stempelt wel je beeld van de ondergrondse kerk, want die is helemaal niet ondergronds!"

Dominee Alidoro uit Nigeria vergelijkt zichzelf met JobDominee Alidoro uit Nigeria vergelijkt zichzelf met Job


Dankzij de ontmoeting met ds. John Alidoro, krijgt de vervolgde kerk voor Piet Vergunst gezicht in één mens. “De ontmoeting met dominee Alidoro zal ik mijn leven lang niet vergeten. Hoe hij zo rustig kon vertellen over alles dat hij heeft meegemaakt, zijn vriendelijke gezicht... Zijn verhaal, maar ook het verhaal van andere vervolgde christenen leren mij hoe je ondanks het lijden toch vreugde in God kunt ervaren.”

Drs. Piet Vergunst ontmoet Nigeriaanse christenenDrs. Piet Vergunst ontmoet Nigeriaanse christenen


De ontmoeting met Nigeriaanse christenen werpt voor Piet Vergunst nieuw licht op de Bijbel. Welk sleutelwoord hij herontdekt? Luister snel naar aflevering 9 van podcast De Stem!

Open de podcast in Spotify

Open de podcast in iTunes

Beluister vanaf je computer
Terug naar overzicht