Podcast: Nobi haatte christenen, nu zit hij in de kerk

17-06-2021
In de nieuwste aflevering van podcast De Stem luisteren we opnieuw naar het verhaal van een vervolger die christen is geworden, en nu zelf met vervolging te maken heeft. Dit keer gaat het om Nobi uit India. Hoe komt het dat hij eerst christenen vervolgd heeft en nu zelf christen is?

Onder de invloed van extremistische groeperingen raakt Nobi betrokken bij diverse aanslagen op christenen. Een tijd na deze gebeurtenissen worden zijn vrouw en dochter ziek, dat zet hem aan het denken en leidt tot een zoektocht, van de ene medicijnman naar de andere, tot hij uitkomt bij een dominee. Nota bene een dominee die slachtoffer is van die rellen en aanslagen op christenen. Hoe dat gesprek gaat hoor je in de podcast!

Wat mij raakt, is de manier waarop Nobi spreekt over de eerste keer naar dat hij met vrouw en kinderen naar de kerk gaat. De zenuwen die hij voelt voor de ontmoeting met mensen die hij pijn deed, maar tot zijn verbazing wordt er niet gescholden en geslagen maar wordt hij met liefde ontvangen. Arco stelt in de podcast een indringende vraag: "Hoe gaan wij om met mensen waar spanning bij bestaat? Beantwoorden wij hen altijd met liefde?"

Dat is niet de reactie die het meest voor de hand ligt, maar wel iets wat vervolgde christenen in India dagelijks in praktijk brengen en waar ik iets van kan leren. Om iets van de liefde van Christus door te laten schijnen in mijn leven, aan hen die Hem nog niet kennen.

Benieuwd naar het hele verhaal van Nobi? Luister dan snel naar de nieuwe aflevering van podcast De Stem!

Open de podcast in Spotify

Open de podcast in iTunes

Beluister vanaf je computer


Geschreven door vrijwilliger Niels Kok.
Terug naar overzicht